Consilierii județeni din Timiș au votat un proiect important prin care va fi reabilitat Conacul Mocioni din Foeni, una dintre cele mai vechi clădiri istorice de pe plaiurile bănățene. 

Conacul Mocioni care datează din anul 1750 se află într-o stare avansată de degradare. Acesta va fi însă readus la viață printr-un proiect de reabilitare votat în cadrul ședinței extraordinare. Reprezentanții Consiliului Județean vor să îl pună în funcțiune astfel încât să se poată organiza evenimente și activități culturale.

Am votat astăzi, în ședința de plen a CJ Timiș, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice pentru reabilitarea conacului Mocioni din Foeni. Consiliul Județean Timiș va readuce la viață acest monument istoric. Îmi doresc realizarea unui spațiu muzeal dedicat memoriei familiei Mocioni, amenajarea bibliotecii comunale și a unor spații pentru evenimente culturale. Este un proiect pe fonduri europene, prin programul RO-Cultura”, a spus Călin Dobra, președintele CJT.

Momentan se lucrează la documentația tehnică și doar după finalizarea acestui pas se poate estima valoarea totală a investiției.

De interes:  Zis și făcut! A amenințat și apoi și-a depus preavizul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.