Modernizarea colectării deșeurilor aduce orașul Anina mai aproape de orașele europene!

În cadrul programului „Anina mai curată – Anina europeană”, administrația publică locală, prin Serviciul Local de Utilități Publice, a început acțiunea de distribuire a pubelelor de 120 l către gospodăriile localnicilor, precum și amplasarea containerelor destinate colectării selective a deșeurilor.

Pentru locuitorii care stau la case, cele 160 de pubele destinate deșeurilor menajere se vor regăsi pe următoarele străzi: Policlinicii, A. Mureșanu, Sfânta Varvara, în timp ce 4 europubele de 1100 litri vor deservi blocurilor situate pe Str. M. Sadoveanu. În plus, pentru colectarea selectivă fost construite trei platforme în locațiile: Grădiniță Str. Spitalului, Str. V. Birou – Brazi, Parc Breiner, urmând să se continue amplasarea și în alte locații.

Proiectul „Anina mai curată – Anina europeană” are drept scop principal scăderea cantității deșeurilor menajere prin creșterea cantităților deșeurilor reciclabile colectate selectiv, conform prevederilor legale în vigoare. Totodată, se urmărește limitarea accesului la deșeurile existente în containere pentru câinii comunitari sau păsări, care împrăștie totul și provoacă un peisaj dezolant.

De interes:  Săptămâna meseriilor. Unitățile școlare din Caraș-Severin își promovează oferta educațională pentru învățământul profesional și dual

„Suntem convinși că efortul nostru va fi apreciat de către cetățeni și considerăm că aceștia vor da dovadă de înțelegere pentru respectarea prevederilor legale privind gestionarea deșeurilor”, a ținut să precizeze edilul Aninei, Gheorghe Românu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.