Dunarea este fluviul care ofera Romaniei doua regiuni unicat la nivelul continentului european, si anume Delta Dunarii si Defileul Dunarii. Cu alte cuvinte, la cativa kilometri de la intrarea Dunarii in tara si la varsarea fluviului in Marea Neagra exista doua atractii turistice majore. Defileul Dunarii mai este cunoscut sub numele de Cazanele Dunarii, fiind locul unde Dunarea se ingusteaza foarte mult, oferind peisaje de poveste.
Viziteaza Dubova si golful omonim
Zona Defileului Dunarii este una dintre cele mai importante atractii turistice din sud-vestul Romaniei. Acest lucru se datoreaza tocmai reliefului din aceasta zona. Principalul punct de plecare in croaziere pe Dunare pentru a vizita Cazanele Mici si Cazanele Mari ale Dunarii este localitatea Dubova.
Vorbim despre o comuna situata in Golful Dubova, intre Cazanele Mici si cele Mari. Practic din Dubova se porneste inspre traversarea Cazanelor Mari pentru vizitarea Grotei Veterani si a Pesterii Ponicova.
Tot din Dubova incep traseele turistice marcate inspre Varful Ciucaru Mare, un punct de belvedere superb situat deasupra Cazanelor Mari ale Dunarii. Dubova este localitatea care ofera o multitudine de spatii de cazare.Aici sunt disponibile vile, pensiuni, pensiuni agroturistice, case de oaspeti, case particulare pentru a gazdui turistii care ajung in zona pentru a descoperi frumusetea Clisurii Dunarii.
Avraam Travel organizeaza excursii in Defileul Dunarii
Pentru turistii care doresc sa se bucure de frumusetea peisajelor din Defileul Dunarii, acestia pot alege sa se inscrie pentru excursia organizata de agentia de turism Avraam Travel. Programul acestei excursii propune 4 zile pline cu obiective turistice renumite si reprezentative pentru Romania, printre care si Defileul Dunarii.
Excursia incepe din Bucuresti si ajunge in aceeasi zi la Drobeta Turnu Severin, respectiv in Defileul Dunarii. Aici turistii vor beneficia de o croaziera in Clisura Dunarii si vor vizita Cazanele Mici, Cazanele Mari, Tabula Traiana, Chipul lui Decebal sculptat in Golful Mraconiei, Manastirea Mraconia, Pestera Veterani si Pestera Ponicova. Va fi o adevarata aventura pe apele Dunarii dintr-o barca de unde turistii vor putea admira peretii stancosi si foarte inalti care marginesc apele Dunarii in zona defileului.
Ziua a doua traseul include vizitarea Cheilor Rudariei si a morilor de apa din Eftimie Murgu, dar si o excursie pe prima cale ferata montana din tara, pe ruta Anina – Oravita. Inainte de a ajunge aici se vor vizita Izbucul si Cascada Bigar.
La Oravita programul include vizitarea primei Farmacii Montanistice de pe actualul teritoriu al Romaniei. Fiind in apropierea Parcului National Cheile Nerei – Beusnita, ziua a treia propune o scurta si usoara drumetie la doua dintre monumentele naturii din Romania – Lacu Ochiul Beiului si Cascada Beusnita.
Din zona Cheile Nerei traseul se continua inspre Baia de Arama si Ponoarele pentru a vizita un alt moment al naturii, Podul lui Dumnezeu. In ultima zi urmeaza vizitarea Manastirii Tismana si a complexului de sculptura a lui Constantin Brancusi de la Targu Jiu. Tot in drumul de intoarcere spre Bucuresti excursia organizata de Avraam Travel propune o oprire la Pestera Polovragi, dar si alte opriri la Ramnicu Valcea, respectiv la Horezu.