Atunci cand ne cumparam un produs electrocasnic sau electronic nou suntem foarte incantati de modul in care functioneaza. Fie ca vorbim despre un telefon mobil, despre un aparat foto sau despre un computer, modul in care acesta functioneaza in primele luni de zile ne incanta de-a dreptul.

Cu siguranta ca ne-am dori ca acestea sa functioneze ca la inceput pentru cat mai mult timp. In ceea ce priveste functionarea unui computer putem face acest lucru atata vreme cat urmam anumiti pasi si tinem cont de anumite aspecte.Prin faptul ca un computer este folosit zilnic, acesta prezinta o uzura in timp.

Tocmai de aceea este important sa tinem cont de acele abordari care permit evitarea uzurii sau care rezolva anumite aspecte pentru ca acesta sa functioneze timp indelungat la capacitate maxima. Operatiunile care vizeaza functionarea unui computer ca la inceput pot sa fie facute pe cont propriu de fiecare dintre noi sau putem sa apelam la un service calculatoare Bucuresti pentru aceste operatiuni.

De interes:  Tot ce trebuie să știi despre stilul urban chic

Pasul 1 – asigura mentenanta computer-ului

In vederea functionarii optime a unui computer este indicat sa avem in vedere operatiuni de mentenanta si intretinere. Pe langa faptul ca stergem laptopul sau PC-ul de praf si de mizerie, este important sa fie efectuate anumite operatiuni de intretinere a partilor componente atat pe partea de hardware, cat si pe partea de software.

In acest sens este recomandat sa fie efectuata curatarea de praf a laptopului sau a sistemul PC desktop, inlocuirea pastei termoconducoare la intervale regulate de timp sau actualizarea BIOS-ului cand este cazul. Tot in privinta mentenantei unui calculator este important sa ai in vedere devirusarea sistemului de operare, reinstalarea sistemului de operare la anumite intervale de timp sau actualizarea drivere-lor folosite pe calculatorul tau.

Aceste operatiuni specifice pot fi rezolvate pe cont propriu sau se pot rezolva eficient in cadrul unui service calculatoare Bucuresti. In cadrul unui astfel de service vei putea beneficia de tehnicieni specializati care in cel mai scurt timp sa asigure mentenanta calculatorului tau.

De interes:  O școală din Timiș, puternic afectată după ce a fost trăsnită! Flăcările au devastat serios clădirea | Express de Banat

Pasul 2 – Actualizarea componentelor hardware

Dupa efectuarea operatiunilor de mentenanta este indicat sa ai in vedere actualizarea componentelor pe partea de hardware a computer-ului. Aparitia de noi programe si aplicatii pentru computere face ca odata cu trecerea timpului sa fie nevoie de actualizarea unor componente ale computer-ului pe care il folosesti.

In acest sens pentru a putea folosi calculatorul ca in prima zi este nevoie de un upgrade pentru placa video a computer-ului, schimbarea placii grafice sau poate chiar de un upgrade in ceea ce privestea capacitatea de stocare a datelor, capacitatea RAM. Poate chiar si un upgrade pentru procesorul computer-ului sa iti fie necesar pentru a imbunatati functionarea unui computer odata cu trecerea timpului.

Pentru aceste actualizari ale componentelor hardware este recomandat sa te adresezi unui service calculatoare Bucuresti. Doar in acest mod poti avea siguranta ca demontarea si montarea pieselor si a partilor componente se vor face corespunzator. In acelasi timp vei primi garantie pentru manopera efectuata, dar si pentru partile componente care au fost montate pe computer-ul tau.

De interes:  o altă destinație de vis, cu plecare de pe Aeroportul „Traian Vuia” din Timișoara

Pasul 3 – Instaleaza si actualizeaza programe anti-virus

Un al treilea pas pentru a te asigura de faptul ca functionarea calculatorului va fi ca la inceput este folosirea de programe anti-virus si anti-malware.Aceste programe trebuie instalate pentru a te proteja de numeroasele riscuri care sunt prezente in mediul online. Exista o multime de astfel de programe, atat in varianta free, cat si contra cost.

Instalarea unor astfel de aplicatii software nu este deloc complicata. Odata ce ai instalat un astfel de program poti doar sa actualizezi periodic cu ultima versiune pentru o protectie cat mai eficienta.Si pentru instalarea unor astfel de programe te poti adresa unui service calculatoare Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.