Pregătirile pentru punerea în funcțiune a bacului pe Dunăre, între localitățile Moldova Nouă și Golubac (Serbia), sunt în toi, momentul tăierii panglicii putându-se produce chiar la sfârșitul acestei luni, potrivit președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

În momentul de față, mare parte dintre problemele întâmpinate de cei trei parteneri ai proiectului transfrontalier (Primăria Moldova Nouă, Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Veliko Gradiste) sunt rezolvate: „Am reușit să facem o revizuire la bac, am instalat aparatura necesară pentru a putea fi operațional. Mă bucur foarte mult că a existat ofertă și că există operator pentru bac. De asemenea, a fost instalat pontonul la punctul de trecere a frontierei.”, a explicat Silviu Hurduzeu pentru expressdebanat.ro.

Singura problemă care mai ține în loc lucrurile se referă la pontonul de pe malul sârbesc, întrucât procedura prin care partea română le-a dat pontonul nu a fost agreată de partenerii sârbi: „Singura problemă care e în curs de rezolvare e cea cu pontonul de pe malul sârbesc pentru că procedura prin care noi le-am dat pontonul nu a fost agreată de partenerii sârbi. Dânșii doreau să le cedăm pontonul, însă acest lucru nu era posibil din punct de vedere al legislației noastre. Am găsit o altă formulă. O să reziliem contractul pe care noi îl avem cu partenerii din Serbia prin care noi le-am dat spre închiriere, într-o primă fază, pontonul și o să-l înregistrăm noi pe malul sârbesc. Vom plăti tot ceea ce trebuie plătit (luciul apei, chirie, asigurare) pentru a putea fi folosit.”, a scos în evidenţă şeful liderului de proiect.

De interes:  Muzeul Banatului oftează trist lângă centrul colorat al Timișoarei. Pavel Popescu, atac dur la adresa Consiliului Județean!

Potrivit președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, la deschiderea oficială vor fi prezenți partenerii implicați în proiect, societatea care operează bacul în acest moment, reprezentanții Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara plus alți oaspeți surpriză care, de-a lungul timpului, au fost interesați de finalizarea acestui proiect transfrontalier, unul dintre ei fiind chiar Ion Chisăliță, primarul orașului Moldova Nouă (perioada 2008-2012), în mandatul căruia proiectul bacului pe Dunăre a fost întocmit.

Societatea comercială S.C. Eoliana Caraș S.R.L. este cea care operează bacul în acest moment, companie al cărei acționar majoritar este Primăria Moldova Nouă, cea care deține 51% din acțiuni, restul de 49% fiind deținute de Consiliul Județean Caraș-Severin: „Sper ca relația noastră cu Eoliana Caraș să fie una de bun augur pentru că, deși contractul pentru operarea catamaranului a expirat, mi-aș dori, după ce vom face lucrări de modernizare la acest catamaran, ca și catamaranul să-l putem preda societății Eoliana Caraș, astfel încât ea să devină o societate care va avea în operare o mică flotă: catamaranul, bacul și cele două pontoane.”, a mai ținut să sublinieze Hurduzeu.

De interes:  Peste 50 de milioane de lei! În primăvară se deschide șantierul la drumul ce leagă Timișoara de Autostrada A1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.