lacuire parchet

Lemnul este frumos, natural si netoxic. Nu este de mirare ca oamenii adora atat de mult pardoselile din lemn, fie ca sunt produse de lemn masiv moderne de calitate superioara, fie ca sunt frumoase placi din lemn masiv vechi.

Lemnul este mai usor de pastrat curat decat mocheta si cel mai important, este mult mai putin primitor pentru acarienii casei. Insa, in egala masura materialele precum lemnul necesita o ingrijire speciala, iar lacuirea este unul din primii pasi care trebuie parcursi.

Lacuirea unei pardoseli din lemn – Despre lacuire parchet

In primul rand, trebuie sa va decideti asupra lacului pe care vreti sa il aplicati. Aveti nevoie de un lac pe baza de ulei, pe baza de solvent sau pe baza de apa?

Poliuretanii pe baza de ulei, desi sunt mai usor de aplicat, sunt acum rar folositi, deoarece au tendinta de a adauga multa culoare lemnului, poate dura mult timp pana se vindeca complet.

De interes:  Preparate gustoase și legume proaspete la sfârșit de săptămână, la Muzeul Satului Bănățean!

Poliuretanii pe baza de apa se usuca mai repede si miros mai putin, dar pot creste usor bobul lemnului pe unele rasinoase. Aceasta nu este o problema, deoarece procesul de desprindere intre straturi va ajuta la mentinerea fina a finisajului. Poliuretanii pe baza de apa nu depasesc prea bine petele de lemn pe baza de ulei, dar functioneaza bine peste petele de lemn pe baza de solvent. Majoritatea profesionistilor folosesc lacuri pe baza de apa, deoarece nu au practic miros.

Poliuretanii pe baza de solventi se usuca foarte repede, dar sunt si cei mai mirositori datorita continutului ridicat de VOC (compus organic volatil). Lacurile pe baza de solventi sunt utilizate in mod normal numai acolo unde este necesara o intarire foarte dura si rapida, cum ar fi sali de sport si cluburi de noapte. Utilizarea petelor pe baza de solvent este dificila in cazul finisajelor de pardoseala cu solvent din cauza vitezei de uscare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.