Tot ce trebuie sa stii despre protectia culturilor de ceapa prin alegerea de erbicide potrivite

Pentru a dezvolta o cultura de anumite legume sau fructe, este necesar sa cunosti foarte bine nevoile acestor plante. Un fermier recunoaste necesitatea informarii constante, deoarece domeniul agricol este in continua schimbare si sanatatea plantelor depinde de aceste informatii. Fiecare planta are anumite perioade in care poate fi semanata si recoltata, cerinte specifice in ceea ce priveste protectia de daunatori, tipuri de soluri in care se dezvolta corect, nivele diferite de irigare, conditii de clima, precum si nivele de rezistenta la schimbari climatice. Astfel, este foarte important sa folositi anumite erbicide, fungicide si insecticide si sa respectati intocmai regulile de cultura. Pentru a nu depinde in totalitate de conditiile climatice, tehnologia a evoluat in acest sens si a creat sisteme specifice pentru oferirea conditiilor ideale pentru o anume planta.

Cultura de ceapa este foarte raspandita in Romania, si este consumata datorita gustului ei specific care imbunateste orice mancare, dar si a cantitatilor mari de proteine, saruri minerale, vitamine si uleiuri eterice. Una din modalitatile prin care se mentin aceste culturi este folosirea de erbicide, fara de care mare parte din cultura ar fi distrusa.

De interes:  Universitatea de Vest din Timișoara, în sprijinul tinerilor romi privați de libertate!

Cultura de ceapa in Romania

Cultura de ceapa este utilizata in mare masura pentru industria alimentara. Ea este de mai multe tipuri si se poate consuma cruda, in salate, sau in diferite mancaruri si conserve. Este utilizata si pentru industria farmaceutica pentru diverse produse cu rol de revenire, sau curativ in anumite boli precum reumatism, obezitate, diabet.

Cultura de ceapa are nevoie de protectie, in special impotriva buruienilor. Tratamentul se face to data sau de doua ori si depinde de tipul de vegetatie observat pe terenul cultivat.

Tipuri de erbicide destinate protectie culturii de ceapa

Pentru obtinerea unei culturi sanatoase de ceapa se recomanda prasirea, plivirea si folosirea de erbicide. Pesticidele folosite in acest caz sunt:

  • Erbicide preemergente: aceste solutii se aplica inainte de rasarire. Ele au capacitatea de a patrunde in sol sau de a crea o pelicula toxica care impiedica cresterea buruienilor. Solutia aceasta este foarte utila, deoarece ajuta cultura sa fie mai sanatoasa cu 30%, conform datelor statistice.
  • Erbicide postemergente: substantele de acest tip se aplica in faza de vegetatie. In acest caz, erbicidele sunt totale sau selective. Primul tip se refera la produse care distrug toata vegetatia de pe un teren, in timp ce al doilea este un produs cu actiune selectiva care distruge doar buruienile vizate, lasand cultura intacta. Aplicarea de erbicide in stadiul de vegetatia permite observarea tipului de buruieni cu care se confrunta cultura, in timp ce aplicarea preemergenta, nu ofera acelasi avantaj.
De interes:  La mulţi ani, Alina Vuc!

Solutii adecvate pentru culturi productive

Magazinele de profil comercializeaza erbicide ceapa foarte eficiente, cu actiune postemergenta care combat o gama larga de buruieni atat de daunatoare plantelor.

Portofoliul de produse contine solutii pentru solarii performante, seminte, sisteme de irigatii, pesticide de mai multe tipuri, ingrasaminte, substraturi, accesorii pentru prelucrare legume si fructe, precum si utilaje agricole care sa usureze munca agricultorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.