Data de 27 septembrie 2020 , este data alegerilor locale, iar românii incep să se inscrie ca observator independenți in cele 1.800 de secții de votare din toată țara!

Peste 4000 de observatori au fost acreditați pe platforma FiecareVot.ro pentru monitorizarea procesului electoral din 2016 până acum, însă anul acesta  organizatorii se tem că pandemia va duce la o scădere a numărului celor care aleg să vegheze voluntar la bunul mers al votării.

Pentru că votul este important  să rămână relevant și în vremea Covid-19, prin prezență semnificativă a cetățenilor la urne și a observatorilor independenți în secții, măsurile de protecție au fost deja asigurate.

Până pe 24 septembrie, observatorii independenți se pot înscrie online pe fiecarevot.ro și o coaliție de organizații nonguvernamentale din toată țara se va ocupa de acreditare și training. Înainte de prezența fizică în secția de vot, observatorii vor primi echipamente de protecție și indicații foarte clare cum să se protejeze de COVID-19, respectând recomandările specialiștilor și legislația în vigoare. Înscrierea ca observator durează 5 minute și se face exclusiv online. Cei înscriși pot monitoriza mai multe secții de votare în ziua alegerilor într-o echipă mobilă cu minimum doi observatori.

De interes:  Cat de usor este sa joci jocuri ca la aparate online

In același timp, fiecare  observator independenț  iși începe activitatea din ziua alegerilor la 06:30 dimineața, odată cu deschiderea secțiilor de votare și o încheie după ora 21:00, odată cu terminarea numărării voturilor. În ziua scrutinului, fiecare observator va folosi o aplicație de monitorizare special realizată și va fi în legătură continuă cu echipa FiecareVot, online și printr-un call-center special creat.

Proiectul ” FiecareVot ” a fost lansat în 2016 la inițiativa Geeks for Democracy, și a obținut Premiul I la Gala Societății Civile 2017, secțiunea Comportament civic și Participare publică, precum și cu Golden Award for Excellence la Romanian PR Award, ediția a XV-a.

       

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.