Importanta consultatiilor neurologice regulate

Auzim de foarte multe ori despre importanta consultatiilor medicale preventive. In foarte multe cazuri diferiti medici specialisti ne recomanda sa facem controle regulate pentru a identifica anumite probleme in faza incipienta.

Insa de cele mai multe ori neglijam astfel de recomandari si sfaturi, considerand ca este normal sa ne adresam medicilor doar atunci cand apar diferite simptome sau manifestari care ne pot duce cu gandul la anumite afectiuni medicale sau la anumite boli.

Printre consultatiile medicale pe care le putem avea in vedere pentru a le face regulat sau mai ales atunci cand exista indicatiile unui medic generalist in acest sens sunt cele neurologice. Este foarte important sa ne adresam unui medic specializat in neurologie Bucuresti, fie ca vorbim despre anumite simptome, fie ca nu am efectuat niciodata o astfel de consultatie neurologica.

Riscurile asociate afectiunilor neurologice

In cazul multora dintre afectiunile neurologice simptomatologia sau manifestarile acestora sunt confundate cu alte boli sau afectiuni medicale. In acelasi timp pot fi de multe ori ignorate sau considerate a fi manifestari ale starilor de oboseala sau a stresului prelungit. In majoritatea cazurilor, manifestarile sau simptomele care pot indica dezvoltarea unei afectiuni neurologice sunt vizibile doar in momentul in care deja afectiunea respectiva s-a instalat de ceva timp si chiar a avansat considerabil pentru ca simptomele sa fie foarte evidente.

In cazul afectiunilor neurologice regasim foarte multe diagnostice unde nu exista un tratament pentru vindecarea completa a pacientului, fapt pentru care diagnosticul precoce este extrem de important pentru incetinirea avansarii afectiunii.

Dintre cele mai des intalnite afectiuni neurologice amintim boala Alzheimer, boala Parkinson, dementa, scleroza multipla, epilepsia, accidentul vascular cerebral sau tulburarile de miscare.

Oricare dintre acestea sunt foarte complicate atat pentru pacient, cat si pentru cei apropiati. Daca in cazul anumitor probleme medicale precum epilepsia sau accidentul vascular cerebral pot exista manifestari imediate care sa necesite expertiza unui specialist in neurologie Bucuresti, celelalte afectiuni medicale sunt mai degraba identificabile in urma avansarii bolii sau in urma unui consult neurologic.

Unde pot fi facute consultatiile neurologice

In momentul in care exista anumite manifestari sau simptome care pot ingrijora pacientul sau apartinatorii acestuia, exista optiunea de a apela la centre medicale specializate in neurologie sau la un cabinet medical de neurologie. Foarte multa lume se adreseaza mai intai unui medic generalist si cauta sa inteleaga anumite simptome prin prisma unor eventuale alte afectiuni medicale.

Nu este neaparat o abordare gresita, insa atunci cand exista simptome precum ameteli, pierderi de memorie, tulburari de miscare, tulburari de vorbire, schimbari bruste de comportament sau amortirea diferitelor parti ale corpului, cea mai indicata solutie o reprezinta un medic specializat in neurologie.

Exista centre medicale dedicate problemelor neurologice, asa cum este Pro Memoria. Intr-un astfel de centru medical fiecare pacient va putea beneficia de o evaluare minutioasa si atent executata pentru ca diagnosticul sa fie unul cat mai precis.

In baza unui diagnostic precis va putea fi stabilit si un plan de tratament menit a reduce efectele negative ale afectiunii identificate. Pentru mai multe detalii despre aceste centru medical de neurologie Bucuresti poti accesa www.pro-memoria.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.