Fertilizări in vitro la viitoarea maternitate a Consiliului Județean Timiș. Pas important pentru proiect

Timișoara are două maternități învechite, Odobescu și Bega, unde condițiile nu sunt tocmai de nivelul anului 2019. Atât Consiliul Județean Timiș, cât și Primăria Timișoara au proiecte referitoare la noi maternități. Deocamdată, mai avansat e cel al CJT, pentru noua maternitate care va fi ridicată lângă Spitalul Județean Timișoara.

La maternitatea din spatele Casei Austria va exista posibilitatea de a face fertilizări in vitro. Maternitatea se va face cu fonduri europene, printr-un proiect de cooperare transfrontalieră România-Ungaria, iar suma primită este de 50 de milioane de euro. Călin Dobra spune că instituția are posibilitatea scurtării etapelor birocratice. „Studiul de fezabilitate a fost recepționat, s-a transmis întreaga documentație către biroul de Cooperare Transfrontalieră. Pentru a scurta termenul de realizare a acestui proiect am demarat licitația de proiectare plus execuție, fără a avea semnat contractul de finanțare. Avem această posibilitate”, a precizat Dobra.

Maternitatea va avea o suprafață totală de 6.000 mp, din care suprafață utilă va fi de 4.700 mp. În cadrul noii maternități va funcționa o secție ATI, un bloc operator de naștere, camere de gardă, dar și spații de cazare pentru mame și copii. După semnarea contractului de proiectare, durata de realizare a clădirii este de doi ani.

De interes:  Pantofi potriviti tinutelor office

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.