Te pregătești de vacanță cu rulota? Iată top 5 rețete pe care le poți face rapid la friteuza cu aer cald!

În sfârșit a venit primăvara! Știm cu toții ce înseamna asta, nu? Că s-a dat startul vacanțelor și weekend-urilor petrecute în natură, la mare sau la munte. Totodată, dacă dispui de rulota proprie sau ai de gând să închiriezi una, te vei bucura de o mai mare libertate de mișcare și de natura înconjurătoare, fără a mai fi nevoie să plătești sume exorbitante pe cazare.

Vacanța cu rulota este o alegere tot mai populară în rândul familiilor cu copii, care vor să exploreze țara din confortul unei case pe roți. Variantele de rulote disponibile în țara noastră sunt destul de limitate în ceea ce privește spațiul pe care îl oferă, iar din acest motiv planificarea mesei și gătitul pot deveni reale provocări.

Cum bucătăria unei rulote este extrem de mică, adesea având doar o chiuvetă, câteva dulapuri și o plită ce funcționează pe propan, familiile cu copii trebuie să conceapă meniuri sănătoase, rapide, pe care copiii să le mănânce cu plăcere.

O bună investiție pentru mesele de familie din perioada vacanței o reprezintă achiziția unei friteuze cu aer cald de pe rohnson.ro. Acest electrocasnic de mici dimensiuni reprezintă o soluție excelentă pentru a pregăti mâncăruri delicioase și sănătoase, fără a compromite gustul sau a petrece mult timp în bucătărie.

De interes:  Cum se stabilesc despăgubirile în cazul unui accident rutier?

Și pentru că timpul petrecut alături de familie trebuie să primeze, iată top 5 rețete pe care să le încerci în timpul vacanței, din ingrediente puține, sănătoase, ce se prepară rapid:

Fără doar și poate, cartofii prăjiți  – la fel de crocanți, dar mult mai sănătoși

Fără îndoială, în topul preferințelor copiilor rămân cartofii prăjiți. Dacă îți dorești pentru cei mici o alimentație echilibrată, cu puține grăsimi, o bună idee este să îi pregătești la friteuza cu aer cald. Taie cartofii fâșii egale, spală-i cu apă rece, scurge-i și usucă-i bine. Pentru un plus de gust adaugă puțin ulei de măsline, sare și piper, apoi pune-i în friteuza cu aer cald pentru 15-20 de minute la 180 de grade Celsius. Amestecă-i din când în când, astfel încât toată cantitatea să devină crocantă și aurie.

Pui întreg

Puiul este o altă opțiune delicioasă și versatilă, atât pentru prânz, cât și sau cină. Dacă vrei să prepari un pui întreg crocant, spre deliciul copiilor, trebuie să amesteci făina, condimentele și ierburile aromatice (sare, piper, paprika, usturoi granulat și cimbru). Freacă puiul cu amestecul creat, așează-l în friteuza cu aer cald și unge-l cu un strop de ulei. Lasă-l să se gătească timp de 30-45 de minute, la 200 de grade Celsius. Puiul va ieși crocant la exterior, dar suculent, iar servit cu o salată proaspătă sau cartofii prăjiți va fi o masă excelentă, dar și ieftină.

De interes:  Ce beneficii importante iti poate aduce un marketplace?

Chifteluțe de legume, ideale pentru o masă rapidă

Chifteluțele de legume sunt o alegere delicioasă și nutritivă pentru cei care caută alternative sănătoase la carne. Iar dacă cei mici nu sunt deloc mofturoși, nu prea ai cum să dai greș cu rețeta pe care ți-o prezentăm.

Amestecă mai multe legume rase (dovlecei, morcovi și cartofi) cu ceapă tocată, usturoi, ou, pesmet și condimente după gust. Formează chifteluțe mici și așează-le în friteuza cu aer cald  timp de 15-20 de minute la 180 de grade Celsius, întorcându-le o dată pentru prăjirea uniformă.

Somon

Peștele este bogat în nutrienți și Omega 3, 6, 9, iar faptul că te afli în vacanță nu ar trebui să întrerupă obiceiul săptămânal de consum. Somonul este o alegere sănătoasă pentru o cină ușoară în timpul vacanței cu rulota.

Important este să alegi cu grijă somonul (să fie bun de consum), să îl dezgheți cu atenție, apoi să îl tai fâșii. Condimentează bucățile cu sare, piper, ulei de măsline și ierburi aromatice; pune o foaie de copt în friteuză și așează bucățile de somon fără a le îngrămădi. Timpul ideal coacere este undeva între 10-12 minute la 180 de grade Celsius (o temperatură mai mare îl va face să devină sec). Astfel, somonul va fi gătit perfect, păstrându-și textura și gustul.

De interes:  Tendințele rochiilor de toamnă: Ce modele și culori sunt în vogă în acest sezon și cum pot fi integrate în garderoba ta

Desert rapid, ca o amintire din copilărie: mere coapte

Cine nu își amintește de merele coapte pe soba bunicii, în plină iarnă? Dacă ai poftă de ceva dulce, dar sănătos, o bună variantă este faci mere coapte la friteuza cu aer cald. Pentru început, spală bine merele, apoi scoate-le cotorul. Spațiul liber poate fi umplut cu nuci tocate, stafide, scorțișoară și miere. Pune-le în friteuză la copt timp de 12-15 minute la 180 de grade Celsius sau până când devin moi și suculente. Și asta-i tot!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.