5 Motive pentru care ai putea avea nevoie de o rinoplastie

Operatia la nas – sau rinoplastia in termeni medicali – are o reputatie de tratament cosmetic folosit de cei nemultumiti de aspectul natural al nasului lor si, desi aceasta este o baza perfect valida pentru procedura, exista unele persoane care au motive medicale sa apeleze la aceasta interventie. Nasul nu se gaseste pe fata noastra doar pentru a-i intregi aspectul fizic; are un scop anume si, atunci cand nu este pe deplin functional, rinoplastia poate fi procedura chirurgicala necesara pentru a-i recapata functia corespunzatoare.

Iata 5 motive medicale pentru care ai putea avea nevoie de o rinoplastie:

​1. Problemele sinusurilor

Problemele cronice de respiratie care afecteaza sinusurile pot rezulta din defecte anatomice. O cauza comuna este deviatia septului nazal. Procedura de corectare a acestor defecte este cunoscuta sub denumirea de rinoplastie functionala. Poate fi sau nu combinata cu imbunatatirea cosmetica, cu toate acestea, tinta unei proceduri functionale sunt de obicei valvele nazale, valvele din interiorul nasului, facute din cartilaj. Valvele tale nazale ar putea fi inguste in mod congenital sau ar putea sa se deterioreze pe masura ce imbatranesti. Chiar daca nu sunt luate masuri cosmetice in timpul interventiei chirurgicale, probabil ca vor aparea unele modificari ale profilului nasului.

De interes:  Tips&tricks: ce trebuie să știi neapărat despre un cos de fum ceramic?

​2. Buza sau palatul despicat

Buzele despicate si palatele despicate sunt malformatii congenitale comune care afecteaza adesea constructia nasului si a sinusurilor. In unele cazuri, rinoplastia poate repara unele dintre problemele structurale care rezulta din aceste afectiuni. Atunci cand tesutul nasului este implicat, corectarea acestuia face parte din tratamentul general, asadar nu este un proces chirurgical suplimentar, dat fiind modul in care tesutul din aceasta parte a fetei interactioneaza. Denumita rinoplastie primara, interventia chirurgicala efectuata din cauza buzei despicate sau a palatului despicat se concentreaza atat pe functionalitate, cat si pe cosmetica.

​3. Repararea leziunilor traumatice

Leziunile traumatice pot afecta atat aspectul, cat si functia nasului. Nasul rupt este una dintre cele mai frecvente fracturi faciale ce apar fie din cauza sportului, fie din cauza unui eveniment precum un accident de masina. Din cauza unei fracturi la nivelul nasului, pot aparea probleme cronice de respiratie, infectii persistente ale sinusurilor si dureri de cap. Mai mult, daunele pot afecta chiar si simtul mirosului. Rinoplastia poate restabili functia nasului si corecta orice deformare a sa.

De interes:  Sisteme de securitate pentru casa ta

​4. Anumite tumori

Unele interventii chirurgicale asupra tumorilor cerebrale necesita acces prin nas. Acestea pot fi necesare pentru a indeparta o tumoare maligna sau benigna atunci cand aceasta creste pana la o dimensiune care interfereaza cu organele si tesuturile din jur. Chirurgia endoscopica pentru tumori trece adesea prin nas. Cand operatia tumorala provoaca leziuni, rinoplastia se adreseaza atat functiei, cat si aspectului nasului.

​5. Alte motive

Rinoplastia este frecvent necesara dupa arsurile faciale severe, ca parte a reconstructiei generale a fetei. De asemenea, unele afectiuni precum apneea in somn pot fi ameliorate dupa rinoplastie.

mai multe informatii puteti afla de la specialiștii Centrului Medical Misca: https://www.centrulmedicalmisca.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.