5 activități recomandate după un antrenament fizic intens

5 activități recomandate după un antrenament fizic intens

 

După un antrenament fizic intens, indiferent de loc, la sală sau acasă, este recomandat să fie avută în vedere o bună recuperare, atât a corpului, cât și a stării de spirit, pentru a se reveni cu entuziasm la următoarele activitățile zilnice, și implicit, la antrenamentele ce vor fi întreprinse.

În acest sens, descoperă câteva idei care te pot ajuta:

  • Hidratarea 

În primă fază trebuie luată în calcul o hidratarea adecvată atât în timpul antrenamentului, cât și după acesta, întrucât este posibil să intervină o bruscă scădere a energiei sau chiar apariția stărilor de amețeală. Când acesta se produce, corpul elimină o cantitate mare de fluide prin transpirație, iar pentru a nu ajunge în stadiul deshidratării este recomandat consumul îndestulător de lichide. Cu siguranță, apa este remediul ce poate ajuta în această situație, dar chiar și așa, există și alte băuturi sănătoase, precum cele care au în componența lor electroliți pentru a consolida un stil de viață sănătos. 

  •  Dușul rece sau răcirea activă
De interes:  Vrei o cariera de succes ca model de videochat ?

Un duș rece după antrenament este prielnic atât pentru confortul de care corpul are nevoie imediat după acesta, dar și pentru reducerea inflamației din corp.

Mai mult de atât, răcirea activă poate menține sub control fluxul sanguin, reducând bătăile inimii la starea inițială, și totodată să reduci disconfortul creat la nivel muscular de către acidul lactic acumulat.

  • Sauna

O sesiune de saună este remediul care te poate ajuta rapid în procesul de recuperare a mușchilor, dar nu numai atât, te poate ajuta să te bucuri de o relaxare profundă. Există multe modalități prin care se poate practica această activitate, iar un bun exemplu ar fi prin intermediul unei saune cu infraroșu de la Fiona Spa, care poate fi amplasată în confortul propriei locuințe, evitând astfel deplasările. Temperatura ridicată de care aceasta dispune oferă numeroase foloase pentru recuperare, dar este important să se țină cont de aceasta prin hidratare corespunzătoare, inclusiv după ședința de spa. Prin intermediul saunei, toxinele sunt eliminate cu certitudine, și nu numai atât, poate ameliora durerea musculară, cât și să îmbunătățească sistemul cardiovascular. 

  • Stretching
De interes:  Avantajele creării unui magazin online

Stretching-ul, numit și ,,întinderea musculară’’, este un exercițiu fizic cu un impact foarte mare asupra corpului, în care acesta rămâne într-o poziție statică pentru a produce efectul de mobilitate a articulației osoase și totodată de îmbunătățire a circulației sângelui din organism. Această activitate este una dintre cele mai minunate opțiuni în ceea ce privește durabilitatea elasticității mușchilor,  cât și detensionarea acestora.

  • O alimentație corespunzătoare

O masă ponderată după exercițiile fizice își aduce aportul în detensionarea masei musculare. 

De pildă, o salată cu legume sau fructe, ori carnea slabă, pentru asigurarea rezervorului de proteine, pot reprezenta soluțiile veritabile în menținerea stării fizice, cât și asigurarea dozei de energie de care ai nevoie. De asemenea, și un consum de carbohidrați este vital în vederea recăpătării energiei, dar trebuie luat în considerare evitarea consumării unei mari cantități de alimente, întrucât poate duce la un nivel scădere bruscă a energiei. 

Așadar, toate aceste activități întocmite ulterior antrenamentului, pot crea o stare generală de bine, reușind să țintești cât mai sus în ceea ce privește rezultatele mult dorite în cadrul antrenamentului de fitness.

 

De interes:  Soluții personalizate de transport pentru eficientizarea costurilor

Sursa foto: FionaSpa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.