10 scule și unelte pe care trebuie să le ai în casă dacă ești un bun gospodar

  Este la îndemâna oricui să își achiziționeze azi online cele mai bune scule și unelte, pentru a putea începe rapid un proiect nou în gospodărie, indiferent de complexitatea sa. 

   

  Acest articol este dedicat celor care nu ezită să repare, să modernizeze sau să construiască lucruri noi în spațiul din casă și grădină, atunci când nevoia o cere. 

   

  Cu puțină îndrumare din partea noastră, vei putea ști la final cum arată lista de la A la Z cu scule și unelte pe care trebuie să o aibă aproape fiecare bun gospodar.

  1. Ciocan și clește

  Ideale pentru a bate și a scoate cuiele de diferite dimensiuni, acestea sunt indispensabile pentru proiectele de bricolaj de casă în care sunt utilizate materiale de natura lemnoasă. Lucrul cu acestea este facil și asigură un control foarte bun asupra cuielor, pe suprafețe mici și mari. 

  2. Pistol de lipit 

  Dacă îți dorești să asamblezi prin lipire cu adeziv termoplastic diferite elemente din gospodărie, îți recomandăm să achiziționezi și un pistol de lipit. Materialele pe care pistolul de lipit poate acționa sunt diverse: lemn, porțelan, plastic, sticlă, textile, metal, carton. 

  3. Chei reglabile

  Cheile reglabile se numără printre cele mai populare scule din trusa instalatorilor, datorită simplității cu care își pot ajuta dimensiunile și a rezistenței în fața unor sarcini ridicate. Un singur dispozitiv poate fi utilizat pe mai multe tipuri de lucru, dar mai prezinta un avantaj: elementele sale (ex: buza mobilă) se schimbă rapid unul cu altul, în funcție de proiect. 

  4. Nivelă (boloboc)

  Nivela este utilizată în aplicații diverse, pentru o poziționare cât mai corectă a planurilor pe care dorești să le asamblezi, atât pe verticală, cât și pe orizontală. Vine în dimensiuni diferite, pentru a fi la fel de eficientă chiar și pe suprafețe înguste de lucru. 

  5. Ruletă 

  Este un ajutor de preț în orice etapă a unui proiect, atunci când trebuie să stabilești, sau să ajustezi diferite lungimi și lățimi ale elementelor utilizate. Forma flexibilă a ruletei îți permite lucrul cu aceasta chiar și cele mai inconfortabile poziții. Dimensiunile variază în funcție de nevoi.  

  6. Cutter

  Cutter-ul este o unealtă la îndemâna oricui, ce permite secționarea în siguranță a unor elemente precum cablurile din sistemul electric. Elementele schimbabile ale unui cutter sunt simplu de achiziționat, iar produsul asigură siguranță în utilizare, datorită lamei retractabile.
  Recomandăm, însă, atenția sporită și purtarea mănușilor de siguranță. 

  7. Chei tubulare

  Cheile tubulare sunt ideale pentru zonele greu accesibile, garantând o putere de lucru aproape similară cu cea pe care o asigură o sculă electrică. Cu ajutorul acestora pot înșuruba / deșuruba orice piuliță sau șurub. Cele mai practice chei reglabile: 3”, 8”, 10”  

  8. Bormașină 

  Bormașină (mașină de găurit) nu poate lipsi din casa unui om pregătit să se apuce oricând de treabă. Cu ajutorul acesteia poți găuri și înșuruba mult mai rapid, iar dacă optezi pentru un model cu acumulatori, nu mai ești dependent de o sursă de curent. 

   

  De interes:  Asociația Forța Fermierilor,apel către Premierul Florin Citu

  Cât despre elementele cu care bormașina lucrează – șuruburile – găsești o gamă variată de produse pe net, pe care le poți comanda online rapid. Ai suruburi disponible pe rul-group.ro, pe care le poți lua pentru acasă chiar astăzi, alături de șaibe, piulițe și alte soluții de acest tip.  

  9. Lopată 

  O lopată nu strică niciodată în casa ce dispune și curte, mai ales dacă ești și pasionat de horticultură și ai în plan proiecte de acest tip, an de an. Elementele unei lopeți pot fi schimbate cu ușurință, printr-o simplă comandă online. Lopata este o unealtă de grădină asociată unui risc de accidentare extrem de scăzut.  

  10. Fierăstrău electric

  Dacă dorești sa secționezi crengi uscate sau bolnave ale unui copac, să defrișezi pădurea pe care o deții, sau dacă ai în plan mici lucrări în grădină, construite în jurul materialelor de natură lemnoasă, ai nevoie de un fierăstrău electric. Drujba, așa cum mai este cunoscută acest ajutor de preț, poate fi pe benzină sau pe baterii, fiecare model cu propriile sale avantaje.

   

  De interes:  Zile pline de dăruire pentru beneficiarii campaniei ” Mâinile Bucuriei” din Reșița!

  Iată care sunt 10 dintre cele mai importante scule și unele din arsenalul unui gospodar pus pe treabă. Asigură-te că ai la îndemână toate cele de mai sus și termină cu brio orice proiect început, într-un timp cât mai scurt și cu cele mai bune rezultate.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.