Guvernul a dat astăzi undă verde reluării activităţii restaurantelor şi cafenelelor în spaţii închise, începând cu 1 septembrie. Hotărârea care reglementează această ramură a industriei ospitalităţii prevede că la o masă pot sta cel mult şase persoane, iar între mese trebuie păstrată o distanţă de minimum doi metri. De asemenea, a fost anunţată reluarea activităţii cinematografelor, teatrelor şi altor instituţii care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea unor norme de protecţie, şi s-a luat decizia creşterii numărului de persoane care pot participa la evenimente private. Este vorba despre cel mult 50 de persoane în interior, şi maximum 100 de persoane în spaţii deschise.

Totodată, sunt prevederi legate de reluarea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, reluarea activităţii restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, reluarea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat şi regulile în baza cărora se poate decide reluarea activităţilor menţionate.

De interes:  SE DESCHID PORȚILE ȘCOLILOR

“Reluarea acestor activităţi este permisă în toate judeţele unde incidenţa cumulată a cazurilor în 14 zile este de 1,5 cazuri confirmate cu infecţia cu sars-cov 2 la 1.000 de locuitori. În situaţia în care în perioada menţionată de 14 zile este depăşit acest prag comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă pot decide restricţionarea sau închiderea activităţii operatorilor economici sau invers pot decide deschiderea acestor activităţi”, a precizat Vela.

Guvernul a transmis că, astfel, sunt implementate recomandările transmise de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prin Hotărârea numărul 43, cele mai importante aspecte fiind legate de:

– permiterea reluării activităţii restaurantelor şi cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecţie stabilite de specialişti, activitatea putând fii reluată în judeţele unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;

– administratorii restaurantelor şi cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât şi a celor de la interior, trebuie să asigure o distanţă de minimum 2 metri între mese şi să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă;

De interes:  RĂZVAN LUCESCU vine la Realitatea Sportivă! Duminică, de la ora 18:00

– se menţine interdicţia pentru activităţi de tip bar/club/discotecă;

– reluarea activităţii cinematografelor şi instituţiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecţie;

– creşterea numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind că la evenimentele private organizate în interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

foto: Louis Hansel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.