10 milioane de euro pentru Hotelul Traian din Băile Herculane. Primăria spune „pas”!

Primăria orașului Băile Herculane nu are bani pentru cumpărarea fostului Hotel Traian, astfel că nu și-a exercitat dreptul de preemțiune, hotărârea fiind luată în Consiliul Local, în recenta ședință de lucru.

Proprietarul clădirii, un om de afaceri din București, este executat silit, astfel că este scoasă la licitație și chiar există doritori pentru această clădire de patrimoniu.

„Având în vedere că există doritori care s-au înscris la licitație, conform legii administrației publice locale, au dreptul să cumpere clădirea. Noi din lipsă de fonduri am renunțat pentru a se putea duce la bun sfârșit procedura de licitație, fiind nevoie de avizul Ministerului Culturii, al Consiliul Județean Caraș-Severin și al Primăriei.”, ne-a declarat primarul Cristian Miclău.

Acesta a dorit să specifice că Primăria nu dispune de suma necesară pentru a achiziționa acest imobil, care ar necesita cel puțin 10 milioane de euro pentru reabilitare și introducerea în circuitul turistic. Chiar dacă executivul Primăriei ar accesa fonduri europene pentru reabilitarea clădirii, suma maximă ce se poate aloca este de 5 milioane de euro și tot nu s-ar putea reabilita integral fostul Hotel Traian. Aceeași speță este și la Băile Neptun, pentru care suma ar fi considerabilă (reabilitare și restaurarea efectivă a imobilului), a mai menționat edilul stațiunii Băile Herculane.

De interes:  Ai fost implicat într-un accident? Iată cum poți să deschizi dosarul de daună la compania de asigurări

Conform unui anunț de scoatere la licitație, Hotelul Traian din Băile Herculane este proprietate a SC HOTEL DACIA SRL din București, societate în insolvență, cu o valoare de piață recomandată de 12.083.989 de lei, respectiv de 2.599.266 de euro fără TVA, conform unei evaluări realizate anul trecut. Hotelul are o suprafață construită de 1.853 mp. La licitație sunt scoase și bunurile din incinta imobilului Hotel Traian, valoare de piață recomandată de 43.765 de lei, respectiv de 9.414 euro fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.