Primul sportiv din Timiș sigur de participarea la Jocurile Olimpice de la Tokio e canotor!

Un sportiv din județul Timiș a prins deja biletele pentru competiția sportivă supremă, Jocurile Olimpice de la Tokio din 2020. Calificarea pentru Florin Marian Enache a venit la finalul celui mai important concurs din acest an, Campionatul Mondial organizat la Linz, în Austria.

Enache a concurat în proba de dublu vâsle, alături de Ioan Prundeanu. În calificări, cei doi români au scos timpul de 06:31.890. Au urmat sferturile de finală, unde cei doi au avut al treilea timp, 06:15.760. În semifinală, barca tricoloră și-a îmbunătățit timpul, după rezultatul de 06:14.860, al doilea timp, după irlandezi. În finala A, Enache și Prundeanu au fost ultimii, pe locul 6, după timpul de 6:12,301. Insuficient pentru o medalie, dar suficient pentru calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Tokio de anul viitor. Celălalt timișean, Cristian-Ilie Pîrghie, va afla abia anul viitor dacă va merge la competiția supremă.

Pîrghie a concurat cu barca de 8+1 a României, alături de Alexandru Matinca, Adrian Damii, Alexandru Chioșeaua, Constantin Adam, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoș Aicoboae, Alexandru-Cosmin Macovei și Adrian Munteanu. În calificări, românii au avut ultimul timp al seriei, 05:42.300. De aceea a fost nevoie să tragă și în recalificări, unde au scos 05:27.190, doar al treilea timp, care i-a trimis în finala B. Aici, România a terminat prima cursă, după timpul de 05:38.910. Locul 7 la general nu trimite însă direct la Tokio, astfel că barca de 8+1 va afla dacă merge la Jocurile Olimpice anul viitor, după Regata de la Lucerna.

De interes:  Atenție, șoferi! Se anunță noi restricții de circulație în Timișoara!

Sursa foto: facebook.com/Federatia-Romana-De-Canotaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.