Indiferent de marca sau de specificatiile cu care vin echipate, masinile nu mai pot fi considerate in momentul actual un moft daca tinem cont de faptul ca ne vedem nevoiti sa facem numeroase deplasari zilnic si ne dorim experiente de condus cat mai placute. Pe langa aceste lucruri insa, nu trebuie sa uitam de faptul ca masinile personale sunt mereu la indemana noastra, acesta fiind cel mai probabil si unul dintre motivele pentru care investim cu toata increderea in aceste mijloace de transport. Asa cum bine stim insa, durata de viata a componentelor unei masini este puternic influentata de modul in care utilizam masina si de atentia pe care o acordam acestora, lucru care transforma uneori intretinerea masinii intr-un aspect mai putin usor. Este lesne de inteles faptul ca pretuim masinile suficient de mult incat ne dorim sa le putem utiliza vreme cat mai indelungata, astfel ca pentru a avea parte de acest lucru, este esential sa invatam sa le ingrijim in mod corespunzator.

De interes:  Cum alegi incaltamintea pentru fotbal: 5 sfaturi

Pentru ca majoritatea informatiilor pe care le regasim in online ne ofera detalii importante despre ceea ce trebuie sa facem pentru a putea oferi masinii o ingrijire corespunzatoare, de aceasta data ne vom focusa atentia inspre cateva dintre cele mai comune greseli pe care este recomandat sa nu le facem in intretinerea masinii.

Nu amana niciodata igienizarea masinii.

            Este adevarat ca timpul liber a devenit un lux pe care foarte putini ni-l mai permitem, insa acest lucru nu ar trebui sa ne puna niciodata in situatia de a amana lucrurile importante pentru mai tarziu. Printre aceste lucruri se numara desigur si curatarea interiorului si exteriorului masinii. Cu cat murdaria aparuta este curatata mai tarziu, cu atat aceasta vor deveni mai dificil de indepartat. In plus, nu uita de faptul ca vei avea nevoie si de cateva produse de curatare speciale in acest sens.

Nu neglija inspectiile tehnice periodice.

Daca lasam la o parte aspectul legat de legislatie, care ne obliga sa facem o inspectie tehica masinii odata la unu sau doi ani (in functie de vechimea masinii), trebuie sa fim constienti de faptul ca masinile, dar si camioanele sunt concepute din piese originale si accesorii supuse in mod constant uzurii. Pe langa aceste inspectii tehnice periodice obligatorii, este recomandat ca periodic sa verificam starea principalelor componente ale masinii, astfel incat sa nu avem parte de surprize neplacute in momentele in care ne asteptam cel mai putin. Acest lucru se aplica si in situatia defectunilor rezultate in urma unor accidente rutiere, astfel ca apelarea de inadata la un centru de constatare daune reprezinta o decizie cat se poate de inteleapta pentru restabilirea functionalitatii autovehiculului.

De interes:  Să alegi să faci singur campania PPC sau să externalizezi către un freelancer ori o agenție de PPC?

Nu utiliza produse de curatare neconforme.

            In lipsa unor produse special concepute pentru intretinerea masinii, de foarte multe ori avem tendinta de a utiliza alte produse, destinate pentru curatarea altor suprafete. Acest lucru este o greseala care pe termen lung ne poate costa destul de scump avand in vedere ca pot distruge/decolora anumite suprafete din interiorul sau exteriorul masinii. In prezent, gasirea unor produse de curatare pentru masina nu ar trebui sa mai reprezinte o mare provocare avand in vedere ca in special magazinele online, ne intampina cu o gama foarte larga de astfel de produse.

           

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.