Zis și făcut! A amenințat și apoi și-a depus preavizul

„O nebunie necontrolabilă” între angajații Ocolului Silvic Banatul Montan, șeful lor sau mai bine zis viitorul fostul lor șef și acționari, mai exact, reprezentanții primăriilor!

În lipsa unei reacții din partea Consiliului de Administrație, angajații au chemat la Reșița acționarii Ocolului pentru dezbaterea problemelor financiare și a statului lor în cadrul acestuia. „Am asistat la un bâlci total. Nu s-a ajuns la nici un consens. S-au certat cei care și-au pierdut contribuțiile cu cei care nu și le-au plătit. Câte personaje, atâtea păreri. Singurul meu regret este că alegătorii, cei care i-au trimis în funcții pe aceștia, nu au avut ocazia să-i vadă. Dacă alegătorii îi vedeau, erau multe schimbări anul viitor” , a declarat Sorin Ilie Peica, unul dintre cei 26 de angajați revoltați.

Fără a sta la discuții, așa cum a amenințat zilele trecute, când a fost făcută publică neplata salariilor de pe ultimile două luni, toți angajații ocolului, conform celor declarate de Peica, și-au băgat preavizul. „Singurul lucru cert este că noi, astăzi, angajații Ocolului Silvic al Banatului Montan, ne-am depus preavizul de 20 de zile!  Noi nu putem să demisionăm, având gestiune. Am depus preavizul, este notificat și înregistrat”, a explicat omul pădurii. 

Să vină Curtea de Conturi!

De interes:  Cum să întreții bateria auto toamna și iarna

Ghiocel Meda, șeful de ocol, e mult mai relaxat. Are și motive, spune ele, în sensul că toate controalele făcute nu au evidențiat nereguli mari. „Acum, noi, angajații, redactăm o cerere de control la Curtea de Conturi pentru că, fiind la mijloc bani publici, credem că aceasta este singura în măsură să facă lumină. Pentru faptul că ne-au fost reținute și acordate anumite drepturi, vom face apel și către Serviciul Antifraudă Teritorial Deva.

Preşedintele Consiliului de Administrație al Ocolului Silvic Banatul Montan, Nicolae Borteş, a stabilit o întâlnire pe data de 12 septembrie, dată pe care tot dumnealui a devansat-o pentru 3 septembrie. Tocmai pentru a urgenta lucrurile. Prea târziu, acuză Peica: „Ca o contramanifestație la ce am făcut noi, ne-am trezit cu un convocator făcut de domnul Borteș pentru data de 12 septembrie pentru o nouă adunare generală a acționarilor.  Domnul Borteș m-a sunat azi și mi-a spus că devansează și adunarea nu va mai avea loc în data de 12, ci în 3 septembrie, pentru că până atunci se întoarce și domnul Nelu Popa și va fi adunarea acționarilor. Deci, ca de obicei, domnul Borteș nu discută cu sindicatul, cu noi nu are un dialog decât de la distanță. Nu știu gradele dânsului, dar am înțeles că are și alte grade care nu apăreau pe uniformă, dar văd că discută doar de la distanță!”.

CITEȘTE ȘI:

Revoltă la Ocolul Silvic Banatul Montan! „Toți angajații ne băgăm preaviz. Să văd cine va păzi pădurile!

 

De interes:  Glafuri, burlane, jgheaburi și rigole – sisteme pluviale indispensabile oricărei clădiri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.