Protectia la foc a structurilor metalice reprezinta un set de masuri pentru a asigura reducerea sau eliminarea completa a influentei focului, cresterea rezistentei la foc a unui metal pentru un anumit timp. Metalele sub influenta temperaturilor ridicate devin moi, se topesc, se deformeaza, se delamineaza, se fisureaza si isi pierde puterea. Specialistii in domeniul protectiei impotriva incendiilor, utilizeaza vopselele termospumante pentru otel, de mult timp si sunt bine cunoscute din punct de vedere al compozitiei si eficientei. Stratul de protectie la foc se aplica pe suprafata pregatita a structurilor metalice. Pentru a atinge limita de rezistenta si protectie la foc necesara, vopseaua termospumanta se aplica in mai multe straturi. De exemplu, vopseaua creste rezistenta la foc a structurilor metalice pana la 120 de minute, cu o grosime de acoperire uscata de numai 1,96 mm. In caz de incendiu sub influenta temperaturilor ridicate, vopseaua ignifuga se umfla, formand o spuma de protectie rezistenta care protejeaza structura impotriva incalzirii si distrugerii, si prin urmare, astfel de vopsele se numesc intumescente. Invelisurile obtinute dupa aplicarea vopselei trebuie utilizate in interior cu o umiditate de maximum 80%, pentru a da rezistenta la umiditate si nuantare in culori pastelate.

De interes:  Cand apelam la videointerfoane si cum le instalam?

Vopsea ignifuga pentru metal

Vopselele ignifuge pentru metal pot preveni raspandirea flacarii in timpul unui incendiu. Cand este incalzita suprafata de otel sau orice metal tratat cu vopsele termospumante, se formeaza un strat protector termoizolant, care mareste rezistenta la foc a otelului si a structurilor metalice din constructii industriale, civile si rezidentiale pana la  120 minute. Invelisul ignifug obtinut prin aplicarea vopselelor termospumante, poate fi utilizat pentru protectia impotriva incendiilor structurilor metalice utilizate in interior cu umiditate relativa pana la 80%. Pentru a asigura rezistenta la umiditate sau culoarea necesara, se recomanda aplicarea unui strat protector decorativ.

Caracteristici vopsea termospumanta

Structurile metalice sunt usor de asamblat. Cu o greutate mica, au o capacitate mare de rulare. Structurile din otel sunt cea mai buna alegere in constructia de aeroporturi, stadioane, sali de expozitii. In timpul constructiei de instalatii unde poate fi aglomerat un numar mare de persoane, trebuie acordata o atentie speciala masurilor de siguranta la incendiu. Cadrele metalice nu ard, dar la temperaturi peste 500 de grade C isi pierd forma, otelul devine moale si cladirea se prabuseste. O alta proprietate a otelului este ca se extinde la temperaturi ridicate. Structurile din otel, spre deosebire de lemn sau piatra, sunt semnificativ prelungite si extinse. Componentele structurii sunt distruse in acest caz si isi pierd stabilitatea. Tratarea ignifuga a metalului  poate creste semnificativ timpul de incalzire al structurilor.

De interes:  Beneficiile serviciilor oferite de Laser Processing Romania

 

Aplicarea de acoperiri eficiente ignifuge, creste stabilitatea cladirilor in caz de incendiu. Fara acoperire de protectie, cadrul de otel se deformeaza rapid in timpul unui incendiu si intreaga cladire se prabuseste rapid. Principalele caracteristici sunt durata de viata si indicatorul eficientei ignifuge. Vopselele ignifuge au aparut pe piata in anii 90, asa ca se poate vedea si evalua ca astfel de protectii la foc, au o durata de viata de pana la 10 de ani, iar cele moderne si performante au o durata de viata de pana la 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.