Variante de imprimante 3d ieftine

image-asset_img_5eb0abaa1b268

Beneficiile tehnologiei tridimensionale s-au răspândit rapid în întreaga lume. Gândul că pot crea ceva original, care să îi  reprezinte este cel care i-a ghidat pe mulți să achiziționeze imprimante 3d. Tot cu reputația au venit și miturile despre funcționalitate, siguranță și mai ales costuri. Imprimantele profesionale sunt cele care oferă servicii de înaltă calitate și implicit presupun o investiție mult mai mare. Însă, există și alternative accesibile și oamenilor care nu dispun de un buget atât de ridicat. Ești pasionat de graphic design sau ești student/ă la arhitectură? Perfect! Îți poți materializa talentele cu o imprimantă 3d ieftină. Iată câteva alternative de asemenea variante:

–   Imprimantele de tip FDM – sunt cele mai bune variante pentru începători. În plus, vin cu câteva avantaje substanțiale. Nu implică etape complexe în procesul de producție. Prețul implicat este semnificativ mai redus decât celelalte alternative de pe piață. Gama de materiale pe care le poți folosi cuprinde până la 70 de variante. Poți personaliza foarte ușor obiectele.

De interes:  Ce iti ofera aparatul de ras?

–   Imprimantele de tip SLA – Poți manipula foarte ușor fiecare acțiune implicată în producerea obiectelor. Oferă un grad sporit de precizie și este perfectă dacă îți dorești să creezi diverse prototipuri. Pot fi implicate modele complexe care au geometrii și texturi interesante.

–   Imprimantele de tip DLP – Se aseamănă cu imprimantele de tip SLA, însă există o diferență pe care ar trebui să o iei în calcul. Tehnologia DLP utilizează lampa de tip arc, ceea ce îi conferă un grad ridicat de printare.

După achiziționarea imprimantei, trebuie să acorzi destul timp pentru a te decide în ceea ce privește tipul filamentului utilizat. Filamente ASA pentru printare 3d reprezintă una dintre opțiunile pe care le poți lua în calcul. Te vei bucura de câteva avantaje substanțiale:

–   Poți crea obiecte destinate mediului exterior. Rezultatele finale nu vor căpăta urme de îngălbenire sau deteriorare.

–   Detaliile mici sunt foarte bine redate.

De interes:  SCM Poli și-a aflat primul adversar din Cupa EHF! Debutul european, în octombrie

–   Produsele sunt rezistente la apă. Fenomenele meteorologice extreme nu vor reprezenta o problemă.

–   Gradul de durabilitate este unul ridicat, mai ales în contextul în care sunt foarte utilizate.

Pasiunea poate deveni modalitatea prin care îți poți dezvolta propria afacere. O imprimantă 3d ieftină te va ajuta să progresezi și să înțelegi secretele printării profesionale.

Cu pași mici poți ajunge la ceea ce ți-ai propus! Exprimă-ți creativitatea cu ajutorul imprimantelor tridimensionale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.