Scaune pentru restaurant – care sunt criteriile de care să ții cont în alegerea lor?

Într-un restaurant, ceea ce atrage un client în primul rând este designul și decorul său. Ambianța și atmosfera care se degajează sunt elemente care contribuie la cea mai plăcută experiență gastronomică. Dar și mobilierul Horeca face parte din această promisiune și alegerea sa este primordială deoarece reflectă spiritul locului și determină tipul de clientelă așteptat aici.

Scaunele înalte sau tabureții. Scaunele înalte sunt cele care pot dinamiza spațiul. Fac în așa fel încât ca toți clienții să devină mai activi și sunt pe placul celor mai tineri.

De asemenea, vin cu un plus de volum pentru spațiul din restaurant și permit distingerea mai multor zone. Se pot folosi mai ales pentru restaurantele de tip fast food sau pentru un bar.

Scaunele cu sau fără cotieră. Prezența cotierelor permite clienților să pună brațele pe ele. Vin cu un plus de confort și clienții au astfel impresia cu ajutorul acestor sc aune pentru restaurant că se bucură de cea mai lungă și mai confortabilă pauză. Absența cotierelor prespune că mâinile vor fi pe masă, astfel că masa va fi luată mai repede.

În funcție de identitatea restaurantului deci și de ambianța sau de energia pe care vrei să o obții aici, trebuie să alegi și materialele pentru scaunele pentru restaurant.

Un scaun din material este cel care își va găsi locul într-un decor cu o identitate gastronomică tradițională sau familială.

Într-un restaurant de tip fast food poți alege scaune cu piele sau piele ecologică care se pot întreține destul de ușor. Chiar dacă poate părea mai rece la atingere, poate să fie încălzit puțin cu ajutorul unor nuanțe mai călduroase și al unei structuri din lemn.

Într-un restaurant cu un decor mai autentic sau mai industrial, poți alege scaune pentru restaurant din lemn sau din metal. Vor procura un real sentiment de autenticitate și sunt cele mai potrivite și la restaurantele cu un mediu tradițional sau tipic.

Identitatea restaurantului trebuie să fie evidentă și acest lucru se poate obține și prin intermediul scaunelor. De exemplu, dacă ai un restaurant cu un specific vegan, ai nevoie de scaune design în stil scandinav din lemn natural precum fagul sau fotolii cosy care invită la relaxare și tonuri de antracit, de verde sau de maro. Un restaurant tip grill va avea nevoie de culori, de nuanțe precum negru și roșul, dar și de scaune din piele ecologică sau în nuanțe de wenge.

De interes:  Cum alegem ferestrele din PVC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.