Tenismenul timișorean Nini Dica participă, în ultimul an de juniorat, la turneele de mare șlem ale circuitului mondial. După Australian Open și Roland Garros, pentru bănățean a venit acum rândul prestigiosului turneu de la Wimbledon, o experiență importantă, deoarece Nini nu a mai jucat până acum pe iarbă.

Anul acesta, în Australia, bănățeanul a fost eliminat din calificări. Ulterior, Nini Dica a urcat în ierarhia mondială a juniorilor și la Roland Garros a jucat pe tabloul principal. Pe zgura de la Paris a fost eliminat din primul tur, și la simplu, și la dublu. În prezent, Dica este pe locul 56 mondial, al doilea cel mai bun român după Filip Jianu, cu un loc peste Nicholas Ionel și în fața lui Cezar Crețu. Și la Londra, Dica va juca și la simplu, și dublu, iar de data aceasta va face pereche cu un tenismen african.

Timișoreanul a mers din 27 iunie la Londra, unde se pregătește pentru Wimbledon. În acest sens, a participat la turneul Junior International Roehampton, unde a fost eliminat de numărul 11 mondial. Timișoreanul este dublu legitimat, la SCM Timișoara și Sport 4 Fun, iar anul acesta are ca obiectiv și participarea la ultimul turneu de mare șlem, US Open.

De interes:  „Noapte Cercetătorilor” pregătește un experiment dedicat magnestismului la care poți contribui și tu!

Sursa foto: sportclasic.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.