Lentilele sferice, un ajutor de nadejde pentru miopie sau hipermetropie

Miopia a fost si va ramane una din cauzele frecvente de vedere neclara la tot mai multi pacienti. Persoanele care sufera de miopie reclama ca obiectele aflate la distanta apar neclare. Acestea, in efortul lor de a percepe obiectele aflate la distanta, se pot incrunta sau privi cu ochii usor intredeschisi, ceea ce nu este deloc bine. Miopia este de fapt o variatie a privirii normale si nu neaparat o boala oftalmologica in sine. Mai rar miopia poate aparea datorita sau in cadrul altor boli de ochi.

Lentilele de contact pentru corectarea miopiei sunt incluse in optiunile terapeutice de corectie. Aceste produse oftalmologice de inalta precizie ajuta ca lumina care patrunde in globul ocular sa fie focalizata direct pe retina.

Miopia sau tulburarile vederii la departare afecteaza o proportie semnificativa a populatiei, dar aceasta afectiune oftalmologica este usor corectata prin ochelari speciale, lentile de contact dar si chirurgical, in cel mai rau caz. Persoanele cu tulburari ale vederii la departare prezinta dificultate in vederea obiectelor situate la distanta, insa vor vedea bine obiectele din apropiere. De exemplu, o persoana mioapa poate sa nu fie capabila sa vada semnele de circulatie situate la distanta, dar sa le vada pe cele aflate la cativa metri distanta!

De interes:  Primarul Timișoarei, mândru de Festivalul Cântăreților Stradali. Cum explică renunțarea la Timishort

Exista lentile de contact sferice, de exemplu Soflens ce se pot comanda foarte usor chiar si online, de la dealerii autorizati precum lentile.info sau Optilen si reprezinta o metoda sigura si eficienta de corectie, daca sunt intrebuintate conform instructiunilor producatorului. Se vor aplica lentile de contact sferice cu minus. Lentilele Soflens pot ajuta chiar si persoanele cu astigmatism.

Lentilele de contact sferice sunt confectionate dintr-un material special, care se aplica direct pe cornee inlocuind ochelarii. Pe langa lentilele de contact terapeutice (care sunt utilizate in scopul corectarii unei tulburari de vedere) mai exista si lentile de contact care se utlizeaza in scop cosmetic. Diferite tipuri de lentile de contact: lentilele suple, sau hidrofile, din material sintetic, nu pot fi prescrise decat pacientilor care au o buna secretie lacrimala si nu sufera de vreo afectiune conjunctivala cronica. Ele corecteaza atat miopia, cat si hipermetropia.

Corectia hipermetropiei, in schimb, se poate realiza cu ochelari speciali sau lentile de contact sferice convergente, cu minus, care au puterea de a converge fasciculele de lumina catre retina. In cazul adultilor, corectarea hipermetropiei cu ajutorul lentilelor de contact este posibila, mai ales in cazul dioptriilor mari sau a diferentelor de dioptrie dintre ochi.

De interes:  Bănățeanul Vlad Neaga, de neoprit! Al cincilea titlu de campion!

Pe langa dioptrie, la plasarea comenzii se vor selecta raza de curbura, precum si diametrul, inscrise pe reteta eliberata neaparat de catre medicul oftalmolog!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.