Dispozitivele inteligente interconectate au facut posibil controlul de la distanta asupra unor aparate precum sistemul de iluminat, centrala termica, aspiratorul, masina de tuns iarba si exemplele pot continua. Este lesne de inteles ca un domeniu atat de important cum este siguranta nu putea ramane in urma celor mai noi tehnologii. Astfel, an de an apar sisteme de securitate inteligenta, personalizabile dupa nevoile casei si familiei tale. Iata ce aduce nou in materie de Home Security anul 2020.

Supraveghere inteligenta

Camerele de supraveghere pentru interior si exterior nu sunt o noutate, ele exista de cateva zeci de ani. Intr-o evolutie permanenta este insa tehnologia care insoteste. Sistemele inteligente de securitate pentru locuinte se conecteaza la reteaua Wi-Fi si pot transmite imagini si sunet in timp real pe calculator, laptop, tableta sau smartphone, cu ajutorul unor aplicatii dedicate. Cele mai noi modele nu au doar emitator, ci si difuzor, care-ti permite sa comunici de la distanta cu persoana aflata in raza de actiune a camerei, folosind microfonul telefonului tau. Cu ajutorul unor senzori montati pe alee, in fata usilor sau a ferestrelor, camerele inteligente detecteaza orice miscare. Pentru a beneficia de o privire de ansamblu asupra intregii tale case de oriunde te-ai afla, poti achizitiona camere de supraveghere conectate la reteaua Wi-Fi, cu imagini disponibile in timp real pe tableta sau smartphone.

Videointerfon smart

Interfonul este o prezenta constanta in viata locuitorilor de la bloc, inca din anii 90. Si in acest domeniu tehnologia a evoluat, facand posibil controlul de la distanta. Un sistem videointerfon conectat la internet, cu camera, microfon si difuzor in postul de la poarta si ecran digital in casa te ajuta sa controlezi mult mai usor accesul celor ce doresc sa intre in curte. Cu ajutorul unei aplicatii dedicate, poti vedea de pe telefon, de oriunde ai fi, cine suna la usa si-i poti permite sau refuza accesul printr-o simpla apasare de buton. In tot acest timp poti comunica cu persoana care te viziteaza. Spre exemplu, in cazul unui curier care nu te gaseste acasa, ii poti indica verbal unde sa lase coletul si in tot acest timp il urmaresti pe ecran.

Incuietoare digitala

O yala inteligenta are un nivel ridicat de securitate si iti ofera mai mult control asupra accesului in locuinta. Se integreaza cu usurinta in randul celorlalte elemente ale casei tale smart si este nu doar o inovatie rezidentiala, ci si un ajutor de nadejde intr-o afacere de turism. Spre exemplu, daca ai un apartament pe care doresti sa il inchiriezi in sistem Airbnb, nu mai este nevoie sa te intalnesti cu clientul pentru a-i oferi cheia. Acesta se prezinta in fata usii, tasteaza un cod pe care i-l transmiti si poate intra in casa. Acelasi lucru il poate face si personalul de curatenie care intretine locuinta. Codul poate fi setat sa intre in functiune la ora de check-in si se schimba automat dupa check-out. In orice moment poti interveni de pe laptop, tableta sau smartphone ca sa descui usa pentru cineva. Se monteaza cu usurinta pe usi din lemn si metal. Pe langa codul pin, yalele inteligente au si carduri de proximitate pentru un numar considerabil de utilizatori.

In functie de nevoile casei tale, poti alege un sistem pe care sa-l monitorizezi personal sau poti incheia un contract cu o firma de paza, care sa supravegheze camerele si sa intervina in cateva minute in caz de nevoie. Sau poti alege aceste servicii doar pentru perioada vacantei, cand ai nevoie de o echipa de profesionisti sa verifice ca totul este in regula acasa.

De interes:  Incendiu grav la Marga

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.