Ca să îți pregătești mașina pentru drum lung, este foarte important să fii conștient de faptul că uneori condițiile meteo se pot schimba. De fapt, mai ales dacă mergi la munte, trebuie să știi că este bine să fii pregătit pentru vreme rece, polei, zăpadă și ninsoare.

Anvelopele de iarnă sunt proiectate special pentru a oferi aderență și siguranță în condiții de iarnă, cum ar fi zăpadă și gheață. Ele au mai multe caracteristici decat anvelopele obișnuite, care le fac mai eficiente în condiții de iarnă. Trebuie să fii conștient de aceste avantaje și să faci o investiție care îți va aduce siguranța pe care ți-o dorești. Pentru majoritatea șoferilor anvelopele all season sunt o variantă excelentă în cele mai multe situații, însă dacă mergi undeva unde știi că va ninge va trebui să alegi anvelopele de iarnă pentru a fi în completă siguranță atât tu, cât și familia ta.

Iată de ce anvelopele de iarnă sunt esențiale

  1. Compusul de cauciuc: Anvelopele de iarnă au un compus de cauciuc special care rămâne flexibil la temperaturi scăzute, oferind aderență și tractiune în condiții de zăpadă și gheață. Nu subestima importanța acestui aspect, aderența este absolut esențială pentru ca mașina să nu derapeze. Alege cele mai bune cauciucuri pentru tine și pentru familia ta și vei avea aderența necesară pentru ca mașina să nu alunece pe drum.
  2. Designul benzii de rulare: Anvelopele de iarnă au un design special al benzii de rulare care ajută la evacuarea apei și a zăpezii, oferind aderență îmbunătățită pe carosabilul ud și acoperit cu zăpadă. Carosabilul ud este foarte periculos, iar dacă mai și ninge în același timp, totul va deveni cu atât mai dificil de parcurs. Tocmai de aceea, cauciucurile de iarnă sunt alegerea optimă în aceste condiții.
  3. Lamelar: Anvelopele de iarnă au lamele suplimentare, care ajută la împingerea zăpezii și a gheții de pe banda de rulare, oferind aderență îmbunătățită și tractiune pe carosabilul acoperit cu zăpadă. Atunci când mergi undeva cu multă zăpadă, anvelopele de iarnă trebuie să fie mereu alegerea. Dacă în alte condiții poți alege și anvelopele all season, aici nu încape îndoială.
  4. Siguranță: Anvelopele de iarnă oferă o aderență îmbunătățită și o tractiune mai bună în condiții de iarnă, ceea ce reduce riscul de derapaj și de accident.
  5. Performanță: Anvelopele de iarnă sunt proiectate pentru a oferi o performanță mai bună în condiții de iarnă, inclusiv o distanță de frânare mai scurtă și o manevrabilitate îmbunătățită.
  6. Economie de combustibil: Anvelopele de iarnă au un profil mai înalt și mai larg, ceea ce poate reduce rezistența la roți și poate contribui la economisirea de combustibil.
  7. Durabilitate: Anvelopele de iarnă sunt proiectate pentru a rezista la condiții de iarnă dure, precum zăpadă și gheață, și au o durată de viață mai lungă decât anvelopele obișnuite

Drept urmare, trebuie să știi foarte bine cum va fi vremea acolo unde vei merge și dacă vor fi condiții de iarnă, mereu trebui să alegi anvelopele de iarnă.

sursa foto: unsplash.com

De interes:  Urmează licitația pentru lărgirea drumului spre Moșnița Nouă. Începerea lucrărilor depinde de participanți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.