Tot ce trebuie să știi despre RCA cu decontare directă

Man photographing his vehicle with damages for accident insurance with smart phone.

După cum probabil știi deja, pentru a circula cu un autovehicul pe o șosea din România, este nevoie de o asigurare RCA valabilă, conform legislației în vigoare. Aceasta este o asigurare care despăgubește persoanele vătămate, nu asiguratul. Astfel, dacă provoci un accident, nu tu vei primi despăgubirea dacă ești vinovat, ci persoana sau persoanele cărora le-ai provocat prejudicii. Astfel, ar fi bine să ai întotdeauna polița RCA valabilă, nu doar de teama unei amenzi, ci și pentru că în cazul unui accident, daunele pe care ar trebui să le achiți ar fi de cele mai multe ori extrem de mari. 

Astăzi, poți încheia o poliță RCA chiar și online, oriunde și oricând. Tot ce ai nevoie este un dispozitiv conectat la internet și câteva documente. Astfel, poți obține asigurare RCA online de pe epolite.ro în cel mai scurt timp posibil, câteva minute doar, iar polița îți va fi trimisă pe email. Astfel, o vei putea prezenta în format electronic în cazul unui control de rutină. 

Nu despre polița RCA în general vrem să îți vorbim în continuare, ci despre o anumită clauză despre care mulți șoferi nu știu, dar care este foarte utilă. Este vorba despre clauza de decontare directă, care te poate ajuta în cazuri urgente. Citește în continuare și află mai multe despre aceasta. 

Clauza de decontare directă este în vigoare conform legii nr 132/2017 și este o clauză opțională. La ce folosește aceasta? Pentru ca mașina să fie reparată în cel mai scurt timp posibil. Astfel, se adaugă asigurării RCA, iar în cazul în care nu ești vinovatul de producerea accidentului, totuși asigurătorul tău te va despăgubi mai repede, urmând ca apoi să își recupereze suma de la șoferul vinovat.

Totuși, pentru a beneficia de clauza de decontare directă, sunt necesare câteva condiții de eligibilitate: 

  • ambele autoturisme implicate în accident să dețină o poliță RCA valabilă în momentul accidentului 
  • daunele să fie doar materiale (fără vătămări corporale) 
  • ambele mașini implicate să fie înmatriculate în România
  • accidentul să se fi petrecut pe teritoriul României. 

În ceea ce privește costul pentru această clauză de decontare directă, este bine să știi că nu este fixă, având în vedere că și prețul unei asigurări RCA fluctuează atât în funcție de schimbările de pe piață, cât și în funcție de tipologia fiecărui șofer. În momentul în care vei încheia o asigurare RCA cu decontare directă, ți se va comunica și valoarea maximă de care vei putea beneficia. 

Astfel, cel mai bine este să completezi detaliile necesare și să afli care este prețul pe care va trebui să îl plătești în plus pentru o astfel de clauza, cât și valoarea despăgubirii maxime, în cazul în care vei avea vreodată nevoie. 

Acestea fiind spuse, în cazul în care ai nevoie de o asigurare RCA, nu ezita să o închei online pe ePolite, având în vedere că este mult mai convenient, economisești timp și o poți încheia oriunde te-ai afla, chiar și în pauză la serviciu. 

De interes:  Zenon - articole de birotica si papetarie potrivite nevoilor dumneavoastra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.