Brazi de Craciun: istorie si origine

image001

Mare, frumos si verde! Brazii de Craciun este considerat unul dintre cele mai esentiale simboluri maiestuoase ale sezonului de iarna. Dar care este originea bradului? Un mic pas inapoi pentru a intelege de unde vine aceasta traditie verde nu ar fi rea, nu?

Originea pomului de Craciun

Un vechi rit pagan a dorit sa existe un copac care sa fie onorat in jurul datei solstitiului de iarna, deoarece acesta din urma simbolizeaza viata. In acest fel a fost sarbatorita renasterea Soarelui. In secolul al XI-lea, copacii erau deja impodobiti si garnisiti cu mere rosii si se spunea despre acest lucru ca se refera la arborele paradisului. Apoi, in Germania, obiceiul si-a luat avant cu adevarat.

In jurul anului 1520, copacii erau impodobiti cu dulciuri, mere si chiar cu mici prajituri, iar in acel moment o stea era deja asezata in varf pentru a aminti de cea din Betleem. De asemenea, in secolul al XVI-lea, a existat o legenda ca Martin Luther, un preot german, a impodobobit unul dintre copacii sai pentru a-si aminti de minunile lui Dumnezeu.

In secolul al XVII-lea, a inceput iluminarea brazilor. Mijloacele intreprinse sunt mai complexe decat instalarea unor ghirlande ca astazi. Erau umplute coji de nuca cu grasime in care se punea, la suprafata, un fitil care era aprins.

Unii oameni decorau pomul cu lumanari mici atasate de ramuri. Bineinteles, nu era foarte sigur ceea ce faceau acestia, dar doreau sa evidentieze anumite simboluri.

De interes:  Cat de util iti poate fi un sistem de alerte juridice si fiscale?

In 1738, un prim pom de Craciun a fost instalat la Palatul Versailles sub initiativa sotiei lui Ludovic al XV-lea, regele Frantei. Un secol mai tarziu, in 1837, in Tuileries a fost ridicat un brad datorita Ducesei de Orleans, care are origini germane.

In jurul anului 1871, imigrantii din Alsacia-Lorena, parasind provincia lor germana, au venit sa se stabileasca in Franta si au introdus obiceiul in toata tara. In acelasi timp, traditia este integrata si in Marea Britanie, apoi in Statele Unite si in Canada.

Brazi de Craciun, aici, astazi

Traditia pomului de Craciun este bine stabilita in zilele noastre in toata lumea. Unii opteaza pentru un brad natural, cu un miros incarcat de amintiri, altii prefera versiunea artificiala care necesita mai putina intretinere si prezinta un risc mai mic de incendiu.

Totul ramane o chestiune de alegere si valori! Dar in majoritatea caselor, pe masura ce se apropie sarbatorile, este decorat intr-un fel sau altul un pom de Craciun. Chiar si astazi, bradul de Craciun simbolizeaza reinnoirea vietii, deoarece acesta persista si isi pastreaza verdeata chiar si pe vreme rece de iarna.

Brazii de Craciun au devenit acum si o parte importanta a economiei unei tari in timpul sarbatorilor. In fiecare an se vand milioane de brazi, fie ei naturali sau artificiali. Pentru industrie, acest lucru simbolizeaza venituri substantiale.

De interes:  Descopera cele mai interactive planse cu literele alfabetului spaniol

Exista diferite soiuri de brazi si exista tot atatea moduri de a ii decora, pe cat exista modalitati de a te gandi la asta! Depinde de fiecare in parte sa creeze pomul de Craciun pe care l-au visat de cand erau copii, poate.

In ceea ce priveste alegerea tipului de brad perfect, poate ca acest lucru este greu de definit, dar iata cateva dintre avantajele pe care le comporta alegerea unui brad artificial pentru decorarea casei in prag de sarbatori.

Un brad artificial are si dezavantaje, insa avantajele sale sunt numeroase: se gasesc intr-o gama larga de modele de brazi artificiali, pe BraziCraciun.net exista brazi de craciun artificiali verzi, verzi cu efect de zapada, brazi albi, brazi negri, brazi cu conuri de pin, brazi cu efect de roua, brazi cu decoratiuni luminoase integrate si alte asemenea modele.

Un alt mare avantaj este acela ca un brad artificial nu isi pierde acele. In acest fel, vei fi scutit de corvoada colectionarii de ace cazute pe toata podeaua. Indiferent daca este sau nu aproape de o sursa de caldura, bradul artificial nu isi va pierde acele si va pastra intotdeauna aceeasi forma.

De interes:  Secretele coafurii perfecte

De asemenea, este importanta durabilitatea sa in timp. Acesta poate fi reutilizat timp de cativa ani: este o investitie care iti permite sa il folosesti timp de cativa ani, cu conditia ca acesta sa fie depozitat in conditii bune restul anului. Bradul trebuie protejat cu o punga sau cu o patura, apoi depozitat in ambalajul original si pus intr-un loc uscat.

In ceea ce priveste latura practica, un brad artificial este usor de asamblat si dezasamblat: pe majoritatea modelelor, ramurile sunt pre-asamblate pe trunchi, apoi trebuie doar sa „aranjezi” ramurile armonios pentru a da viata bradului. Unele modele sunt, de asemenea, echipate cu desfasurare automata, instalarea fiind in acest caz chiar mai rapida!

Nu uita un aspect la fel de important: fara reziduuri de seva: nu exista riscul scurgerii de seva pe podea sau, mai rau, pe pereti sau mobilier!

Si atunci cand s-au terminat sarbatorile, ce faci cu un brad de craciun artificial? Il depozitezi, bineinteles, iar acesta nu ocupa nici mult spatiu: foarte des, bradul artificial, in functie de inaltime, este taiat in 2 sau 3 parti. Astfel, este mai putin voluminos si mai usor de depozitat, chiar si daca nu dispui de mult spatiu in acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.