Știm cu toții, mai ales gospodinele, faptul că o casă curată este cartea de vizită a unei persoane. E important nu doar ca locuința să arate bine, ci să fie un mediu sănătos în care copiii să se dezvolte fără probleme, iar adulții să se bucure de un spațiu primitor, fără bacterii sau germeni. Pentru a realiza acest lucru, e nevoie de muncă permanentă și susținută, tocmai de aceea câteva trucuri ce prelungesc durata de valabilitate a curățeniei sunt cât se poate de utile.

E nevoie să știi că nu trebuie să faci curățenie generală zi de zi pentru a locui într-o casă curată, ci trebuie doar să-ți organizezi puțin munca, să știi ce produse să folosești și să ai o strategie bine definită.

 

Iată 3 trucuri prin care casa ta se va menține curată mult timp de acum încolo, fără să fii nevoită să aloci zilnic ore întregi pentru a lustrui podelele, a aspira covoarele și a spăla geamurile:

 

  1. Folosește produse de înaltă calitate, care nu dăunează sănătății
De interes:  De ce aceasta tamplarie aluminiu si PVC este un material bun pentru casa dumneavoastra?

E important, în primul rând, să ai grijă la produsele utilizate. Unele, prin caracteristicile chimice, țin la depărtare praful și murdăria, dacă sunt folosite conform instrucțiunilor de pe ambalaj. De asemenea, ai nevoie și de produse cu proprietăți active, care chiar curăță respectivele materiale sau suprafețe, pentru a te asigura că eventualele pete sunt complet îndepărtate. E foarte important ca locuința să nu aibă obiecte ce prezintă pete vechi, fiindcă ele vor conferi o atmosferă de dezordine și mizerie, chiar dacă ai făcut curățenie. Spre exemplu, oricât de lustruite ar fi podelele în living, e în zadar dacă fotoliul este pătat de cafea de câteva luni de zile, iar acest lucru e evident, încă de la intrare.

De asemenea, dacă blatul de bucătărie este lipicios, lipsit de strălucire, dacă mânerele de la bucătărie sunt pline de grăsime și și-au pierdut aspectul de nou, poți folosi produse de curățenie pentru bucătărie de la Dacris94.ro, special concepute pentru a readuce la viață această încăpere și toate corpurile de mobilier și aparatele electrocasnice din ea.

  1. Păstrează ordinea
De interes:  Ce tip de lenjerie achizitionezi?

Adesea tindem să confundăm dezordinea cu mizeria. Adevărul este că nu au nici cea mai mică legătură. De exemplu, mizeria înseamnă să ai fire de păr pe covor, pete, scame, în timp ce dezordinea se referă la a fi covorul impecabil, dar pe el să fie răsturnat un sac de jucării al copilului. 

Secretul pentru a avea o casă curată și aspectuoasă, fără să investești foarte mult timp în curățenie este să menții ordinea. Să încerci să împachetezi hainele în loc să le arunci pe canapea sau scaune, să așezi pantofii la intrare într-un pantofar în loc să-i lași la vedere înșirați și îngrămădiți, să stabilești câte un loc pentru fiecare obiect din casă. Totul va căpăta o aură de bună organizare, va arăta foarte bine din punct de vedere vizual și, desigur, foarte curat.

  1. Programează curățenia pe zile ale săptămânii

Poate fi epuizant să faci curățenie într-o singură zi și, desigur, descurajant să te trezești dimineață și să știi că ai de dus la bun sfârșit 20 de activități. Tocmai de aceea, e important să stabilești câte o activitate mică pentru fiecare zi a săptămânii. Până în weekend, te vei trezi că nu mai ai nimic de făcut și te vei putea relaxa pe canapea, la un film bun, într-o casă care strălucește. Spre exemplu, lunea poți spăla haine, miercurea poți da cu aspiratorul iar vinerea te ocupi de lustruit bucătăria, care are nevoie de curățenie după o săptămână de gătit, de făcut pachete pentru birou, școală, etc.

În cele din urmă, nu uita că nu este o tragedie să nu ai energie sau timp să te ocupi într-o zi de curățenia în casa ta. E mai important ca ea să răsune de voie bună și veselie, dar nu transforma această relaxare într-o obișnuință, fiindcă curățenia înseamnă sănătate!

 

De interes:  Lacul Baikal din Siberia este cel mai vechi si ciudat din lume

Sursa Foto: freepik.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.