CINCI metode practice de economisire a energiei electrice în casa ta

Risipa de energie este una din problemele cu care se confruntă societatea din zilele noastre. Avem un stil de viață care, pe cât de comod și accesibil, este foarte costisitor din punct de vedere al energiei electrice. Toate electronicele și electrocasnicele pe care le folosim în rutina zilnică sunt mari consumatoare de electricitate, de la telefoane mobile și tablete, până la aparatul de aer condiționat, frigiderul sau mașina de spălat. Reducerea acestui consum este o realitate care ne privește pe toți, așadar în acest material am reunit câteva idei și sfaturi practice simple, pe care le poți implementa și tu în casa ta, pentru a ajuta la minimiza consumul de resurse al planetei. 

Iată cum poți reduce consumul de electricitate în locuința ta

  1. Folosirea inteligentă a electrocasnicelor – pentru că nu ne putem imagina viața fără dispozitive precum mașina de spălat rufe sau vase, este important să învățăm să le folosim în cel mai economic mod posibil. De aceea, este recomandat să folosim mașinile de spălat la capacitate maximă, pentru a le folosi mai rar, și cu apă rece atunci când nu avem nevoie de dezinfectare. De asemenea, trebuie să avem grijă de îngrijirea lor și să le curățăm periodic, pentru a avea o durată de viață mai mare. De asemenea, frigiderul este un mare consumator de energie electrică dacă este plasat lângă o sursă, așa că amplasează-l cât mai departe de calorifer sau plită. Nu în ultimul rând, scoate din priză aparatele pe care nu le folosești, pentru că ele pot consuma energie electrică suplimentară.
  2. Folosirea unui termostat – încălzirea unei locuințe este unul dintre cele mai costisitoare procese, din punct de vedere energetic. Un termostat este o alegere inteligentă ce te ajută să ai control atât asupra consumului de gaz, cât și asupra consumului de energie electrică. Un termostat te ajută să setezi atât temperatura, cât și umiditatea la nivelul dorit de tine, astfel să poți economisi energie atunci când ești plecat de acasă. 
  3. Cumpără corpuri de iluminat LED – înlocuiește becurile clasice cu becuri LED pentru toate camerele locuinței și vei face o investiție pe termen lung, care te va ajuta să economisești atât energie electrică, cât și bani. Poți lua în calcul să schimbi lunar câte o plafonieră LED sau o lustră, în fiecare cameră a casei, acestea având un cost semnificativ mai mare decât becurile clasice. Pe site-ul celor de la Universulelectricelor.ro găsești o mulțime de corpuri de iluminat decorative cu becuri LED. 
  4. Stinge lumina! – poate părea de la sine înțeles, însă de cele mai multe ori suntem atât de grăbiți și uităm să închidem becul atunci când ieșim din cameră.
  5. Instalează panouri solare – sunt o sursă de energie electrică din ce în ce mai populară în rândul oamenilor. Practic, panourile solare transformă radiația solară în energie electrică sau termică, asta însemnând că locuința ta va dispune de o sursă inepuizabilă și regenerabilă de energie, acoperind parțial sau în totalitate nevoile casei. Chiar dacă este o investiție destul de mare pentru început, pe termen lung această alegere te va ajuta să faci economie la facturile de energie electrică. 

         Pentru că resursele planetei noastre nu sunt inepuizabile, este timpul să ne facem datoria și să încercăm prin toate metodele, să economisim. Dacă nu o faci neapărat pentru binele nostru comun, gândește-te la propriile economii și încearcă să aplici câteva dintre ideile descrise mai sus.

De interes:  ASU Politehnica, trei din trei amicale câștigate. Acum, cu Dumbrăvița

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.