Dacă anul începe la 1 ianuarie, pentru fashioniste, cel mai sigur, startul de sezon este toamna, momentul când tentația de reînnoire a garderobei este cea mai mare. Fie că vorbim de studente sau de doamne de carieră și, de ce nu, de domni care știu că Italia dă tonul în moda masculină, Milano e adevăratul epicentru al modei. Pe lângă oferta pentru cei cu dare de mână și cu „viciul” pentru haine, orașul din nordul Italiei este oricând o destinație perfectă pentru un city-break într-un weekend senin de toamnă.

Gucci, Prada, Armani sau Versace. Pe toate le găsești în maiestuoasa galerie Vittorio Emanuele II, raiul iubitorilor de modă. O gură de aer proaspăt după zilele petrecute în lumea cu iz american a mallurilor, dar totuși o structură ce reunește multe magazine, păstrând cochetăria buticurilor europene. Sub imensa cupolă de sticlă, marile branduri de modă de pe Bătrânul Continent își prezintă oferta sofisticată și inedită. Celebra galerie a fost construită în 1867, ceea ce denotă predilecția istorică a milanezilor pentru cultul modei. Pe lângă marile magazine din orașul care dă ora exactă a tendințelor, la Vittorio Emanuele II găsești și numeroase baruri și restaurante. „Istoric” vorbind, înainte ca peste Ocean să se inventeze conceptul, galeria a fost considerată primul mall al planetei.

De interes:  Pavilionul 3 - Hotel de vis la Băile Herculane!

Nu poți să spui „Milano” și să nu te gândești și la superba piață a Domului. Catedrala catolică este a cincea ca dimensiune din lume și a doua în Peninsulă. Este cea mai mare catedrală gotică din lume, construită în secolul al XIV-a, din marmură albă. Un loc pitoresc, perfect pentru o fotografie dintr-o vacanță de neuitat. Din 2015, Domul poate fi vizitat cu un bilet de 2 euro, însă pentru a avea acces și pe terase și la siturile arheologice, există tichete separate. Chiar dacă nu vă aventurați în interiorul bisericii Duomo di Santa Maria Nascente, orice vizită în piața Domului este o experiență de neuitat. De altfel, Milano, fostul castru roman Mediolanum, are o istorie bogată, reflectată în toată urbea și nici nu e de mirare, pentru că vorbim de o așezare umană veche de 25 de secole!

Turismul cultural este un alt punct forte al capitalei regiunii Lombardia. Nu putem vorbi de urbea italiană fără a pomeni La Scala din Milano sau Teatro alla Scala, locul unde se pun în scenă mari piese ale dramaturgiei sau se interpretează arii de operă de succes la nivel planetar. Un spectacol urmărit îndeaproape de una dintre cele mai celebre scene ale lumii nu este singura atracție pentru iubitorii de cultură. În Milano trebuie să te programezi pentru a putea vedea Cina cea de Taină, pictura lui Leonardo da Vinci, situată în biserica Santa Maria Delle Grazie. O pânză care aprinde de secole imaginația scriitorilor și regizorilor și pentru vizitarea căreia, contra 29 de euro, se organizează vizite de grup restrâns de 15 minute. Un alt obiectiv de neratat este Castelul Sforzesco, aflat tot în centrul orașului, iar Muzeul Național de Istorie Naturală, Galeria de Artă Modernă și Palazzo Morando sunt trei muzee cu intrare gratuită!

De interes:  Folosirea garajelor auto, în legalitate la Moldova Nouă

Milano are o ofertă interesantă și pentru cei care doresc să călătorească pentru afaceri, mai ales că este și sediul celebrelor turnuri gemene Bosco Verticale. De asemenea, din Milano se ajunge ușor în majoritatea orașelor din nordul industrializat al Italiei. De pe Aeroportul Internațional Timișoara se ajunge cu zbor direct la aeroportul Orio al Serio, Milano-Bergamo. Durata unui zbor este de o oră și 45 de minute, iar companiile asigură curse zilnice. Achiziționat cu cel puțin o săptămână înainte, un bilet dus costă sub 100 de euro.

Sursa foto: benvenutolimos.com,  Alberto Cattaneo / Fotogramma, itmap.it, travelontop.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.