Top 10 implanturi dentare! Vezi ce e mai bun pentru tine!

Implantul dentar este una din cele mai moderne forme de înlocuire a dinţilor lipsă, cea mai eficientă pe termen lung şi care îndeplineşte toate funcţiile rădăcinii unui dinte natural. Pentru că stomatologia a evoluat foarte mult şi tehnologia s-a dezvoltat în ultimii ani, implanturile dentare sunt din ce în ce mai solicitate de către pacienţi.

Implanturile dentare redau funcţionalitatea şi estetică dinţilor naturali, iar în funcţie de numărul dinţilor fiecărui pacient, de starea gingiilor şi de poziţia dinţilor vecini, medicii specialişti care activează într-un cabinet stomatologic ce oferă servicii stomatologice recomandă un anumit tip de implant dentar.

Criterii de categorisire a implanturilor dentare

Implanturile dentare se împart în mai multe categorii după următoarele criterii:

  • Formă

De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe tipuri de implanturi dentare, iar medicii specialişti au încercat mai multe forme şi dimensiuni ale acestuia, de la formă cilindrică, conică, trapezoidală sau lamelară. Implantul cu cea mai potrivită formă este cea conică, marea majoritate a producătorilor folosind-o.

  • Dimensiune
De interes:  Ce variante ai pentru jerbe funerare?

După dimensiune, există implanturi dentare de diferite dimensiuni, în funcţie de înălţimea osului şi de necesităţile pacienţilor. Dimensiunile osului sunt luate în considerare pentru a stabili diametrul implantului, că acesta să nu fie foarte subţire şi nici foarte gros, să nu existe riscul de dezgolire sau de resorbţie al osului. Dimensiunile osului sunt luate în considerare de către medicul specialist înainte de a decide ce implanturi dentare să fie folosite pentru fiecare intervenţie.

După dimensiune, există mai multe tipuri de implanturi dentare, şi anume:

à mini implanturi dentare, subţiri, care se folosesc în spaţii înguste sau provizorii;

à implanturi dentare clasice, mai mari ca dimensiune, cele mai des utilizate tipuri de implanturi dentare, ideale pentru a înlocui un singur dinte lipsă, mai mult sau toţi dinţii lipsăș

à implanturi dentare zigomatice – de mari dimensiuni, care se folosesc în cazurile speciale în care cantitatea de os alveolar nu este suficientă pentru a susţine lucrări fuixe. Aceste implanturi se înserează deasupra osului maxilar şi sunt ancorate în oasele zigomatice, ale pometilor;

  • Suprafaţa de contact cu osul
De interes:  Cum decurge procesul de raschetare parchet

În top 10 implanturi dentare intră şi cele categorisite în funcţie de suprafaţa de contact cu osul. De-a lungul timpului s-au dezvoltat implanturi dentare netede, până la cele cu un anumit grad de rugozitate. Cele cu suprafeţe rugoase permit celulelor osoase să se dezvolte în zona de contact cu implantul şi oferă o bună integrare în os.

  • Ataşarea coroanelor dentare

În funcţie de ataşarea coroanelor dentare, există implanturi dentare ce permit ataşarea coroanei prin cimentare şi prin înşurubare. Implanturile ce permit ataşarea coroanei prin cimentare sunt recomandate în cazul lucrărilor mici până în 3 elemente. Implanturile dentare prin înşurubare permit înşurubarea coroanelor în bontul protetic, având avantajul că pot fi îndepărtate dacă se întâmplă ceva cu unul sau mai multe dintre implanturile care le susţin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.