„Criza guvernamentală riscă să devină o criză politică prelungită”. Vom avea moțiune de cenzură?

Europarlamentarul Cristian Bușoi critică modul în care premierul Viorica Dăncilă tratează situația provocată de plecarea majorității celor din ALDE din Guvern. Liberalul e de părere că președintele PSD se agață cu disperare de orice fel de tertip, și astfel, doar accentuează criza politică la nivelul întregii societăți. Totuși, liberalii ezită atunci când sunt întrebați dacă vor depune sau nu o moțiune de cenzură.

Bușoi spune că Dăncilă ezită să meargă în Parlament să ceară susținerea pentru un nou Guvern deoarece știe că PSD nu mai are majoritate parlamentară. „Criza guvernamentală riscă o devină o criză politică prelungită provocată de doamna premier și președinte al PSD Viorica Dăncilă. Este foarte grav că doamna premier se încăpățânează să rămână în afara cadrului constituțional din această țară/ Lucrurile sunt clare, indiferent cât ar vrea PSD să le prezinte altfel. În aceste moment,e unul dintre partidele care și-a asumat coaliția a plecat de la guvernare printr-o decizie statutară a acestui partid, comunicată public și comunicată înscris și președintelui țării. Nu poate fi constituțional într-o democrație ca trei membri ai unui partid pot răsturna o decizie statutară a unui întreg partid. Ar fi un precedent extrem de periculos pentru România. Doamna Dăncilă, din momentul în care ALDE a plecat de la guvernare, nu avea altă opțiunea decât de a cere Parlamentului un vot de încredere pentru o formulă în care nu mai există ALDE”, spune Bușoi.

De interes:  Descopera cele mai bune firme din Alba

Liberalul spune că premierul se folosește de amenințarea că nu se pot plăti anumite salarii tocmai pentru a forța o situație cu interimari sau miniștri noi, toți din PSD. „Lucru grav făcut de domnia sa este că folosește bugetarii, și mai ales cei din ministere conduse de ALDE, pentru a forța numirea unor miniștri interimari și remanierea unor miniștri. Așa cum teroriștii folosesc civilii ca scut pentru a obține ceea ce-și doresc, așa și Dăncilă vrea să folosească bugetarii”, spune Bușoi, care îi reproșează premierului că nu le-a impus miniștrilor ca la plecare, să își delege dreptul de semnătură unor secretari de stat.

Europarlamentarul spune că PNL așteaptă momentul cel mai potrivit pentru a depune moțiunea de cenzură, deoarece vor să fie siguri că vor avea 233 de semnături și nu vor fi „trădați” de PRO România și ALDE. „Mai devreme sau mai târziu în aceste șase luni, guvernul va cădea. Cel mai sigur, după alegerile prezidențiale”, a mai precizat Cristian Bușoi, fără termen concret.

De interes:  Ședință de Consiliu Local pe model sârbesc. Scurtă și la obiect!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.