Toamna și-a intrat în drepturi în Banat, dar mai poți zbura câteva zile pe plajele din însorita Grecie. Alege Skiathos!

După partea de „vară indiană” de care ne-am bucurat în ultimii ani la fiecare început de toamnă, iată că temperaturile scăzute au început să se resimtă și în Banat. De soare ne vom bucura mai rar până la primăvară, iar dacă ai mai vrea să mai petreci câteva zile la soare, insula Skiathos este o destinație potrivită și mult mai accesibilă decât variante precum Maldive sau Republica Dominicană. Mai ales că luna aceasta de pe Aeroportul Internațional Timișoara mai sunt curse charter cu care ajungi ușor pe frumoasa insulă elenă.

Pentru greci, Skiathos este „un tărâm binecuvântat de zei”, iar agențiile de turism promovează insula drept „tărâmul celor 60 de plaje”. Așadar, o destinație perfectă pentru o escapadă de câteva zile, o săptămână sau un weekend pentru o ultimă „baie de soare” în anul 2019. Mai ales că, față de România, temperaturile sunt mult mai blânde în Grecia și dacă nu ești neapărat un mare iubitor de stat la plajă, peisajele superbe ale insulei cu siguranță te vor cuceri, iar Skiathos are și o ofertă interesantă în ceea ce privește locurile de vizitat. Oricum ar fi, plaja Koukounaries este de neratat. Cu apele sale de smarald este considerată una dintre cele mai impresionante plaje nu doar din Grecia, ci și din Europa.

De interes:  Nacele Brasov, servicii de inchirieri nacele

Skiathos este o insulă ce face parte din arhipelagul Sporadelor, din Marea Egee. Este considerată un adevărat meleag al munților, datorită reliefului. La fel ca majoritatea Greciei, și pe insulă veți găsi pini, platani, stejari și măslini, adică vegetația specifică zonelor cu climat mediteranean. În traducere, „Skiathos” înseamnă „în umbra muntelui Athos”. Legendele spun că, la fel cum în România de la Iași, în zilele foarte senine, se vede Ceahlăul, și de pe insulă, mai precis, de pe cel mai înalt punct, Castro, se vede muntele care este considerat un mare loc de pelerinaj al religiei ortodoxe. Dacă ajungeți în Skiathos, oricum Castro e un loc de neratat, deoarece este locația unde s-a arborat pentru prima dată steagul Greciei.

În funcție de preferințele fiecăruia, zona de nord este recomandată ca zona mai liniștită a insulei, în timp ce zona de sud e pentru cine nu se teme de agitație. Aici veți găsi cele mai bune baruri, taverne, restaurante și cluburi, concentrate pe străzile Papadiamanti, Polytechniou si Evangelistra. În nord, recomandarea noastră este plaja Aselinos, o plajă sălbatică și mai puțin atinsă de turiști. Satele și orașul Skiathos merită și ele vizitate, mai ales că insula a avut o istorie tumultuoasă, în ciuda dimensiunii sale. De-a lungul vremii, prin zonă au trecut venețienii, bizantinii, otomanii, dar și pirații, între care și celebrul Barbarossa.

De interes:  UVT e prezentă și la Campionatul European Universitar de Volei masculin!

Cursele charter pentru Skiathos sunt încă disponibile de pe Aeroportul Internațional Timișoara. Anul acesta, acest gen de zboruri care te scutește de condus mult și de feribot este disponibil în perioada 15 iunie – 21 octombrie. Se decolează din Timișoara sâmbătă, la ora 18.15. Pasagerii ajung la destinație la ora 22.45.

Sursa foto: aventurescu.ro, sunrise-travel.eu, discovergreece.com, booking.com, greeka.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.