Plasați în afara terenului de joc al social-democraților în urma propunerii de excludere, votată favorabil săptămâna trecută de CEx-ul PSD Caraș-Severin, consilierii Victor Tiugan și Nicolae Gubandru sunt hotărâți să conteste excluderea întrucât, spun ei, nu cunosc motivele pentru care s-a ajuns aici.

Luminița Jivan a explicat după o ședință tensionată de ce Tiugan și Gubandru nu mai pot face parte din familia social-democrată: „Am decis să-i excludem după ce am avut discuții cu organizațiile locale de acolo care sunt nemulțumite de activitatea dânșilor. Nu s-au implicat sub nicio formă, nu au simțit cei de acolo nicio susținere din partea celor doi consilieri județeni”.

Victor Tiugan (foto principal) consideră că Luminița Jivan nu-i poate reproșa nimic organizației PSD Moldova Nouă care a obținut un scor „nu bun, ci foarte bun la alegerile europarlamentare” și îi reamintește social-democratei că organizația de la malul Dunării nu înseamnă „un singur om, Nelu Zaberca”, cel care „nu este bărbat” pe motiv că nu l-a anunțat despre ce urmează să se-ntâmple în acea ședință (Tiugan motivându-și absența prin probleme personale), ci „înseamnă și cetățeanul Tiugan, și consilierii care au făcut campanie”.

Mai mult decât atât, fostul PSD-ist le cere public atât liderului roșiilor de la Moldova Nouă, Nelu Zaberca, cât și liderului PSD CS să i se aducă la cunoștință ce anume i se reproșează, acesta subliniind că nu poate fi vorba de nemulțumiri cu privire la activitatea sa, atât timp cât, „în momentul în care doamna Jivan a fost la Moldova Nouă și a făcut campanie la europarlamentare, eu am fost prezent de fiecare dată, am participat la toate acțiunile PSD-ului care s-au desfășurat în zonă”, însă „dacă facem bisericuțe și cei care gândesc nu-și au locul în partid, asta o privește pe doamna Jivan”, a punctat Tiugan pentru expressdebanat.ro.

De interes:  Startdecor.ro isi lanseaza propriul marketplace

În ceea ce privește posibilitatea trădării, Victor Tiugan se declară a fi printre puținii din PSD care nu au râvnit nicio funcție și care a demonstrat fairplay, motiv pentru care îl surprind metodele la care a apelat liderul său, atrăgând atenția asupra următorului aspect: „PSD nici acum nu a înțeles de ce a pierdut alegerile europarlamentare, atât la nivel de țară, cât și la nivel de județ și le va pierde în continuare dacă va avea astfel de mentalități”.

Tiugan spune că e prematur să vorbească de plecarea sa într-un alt partid politic, el explicând că dacă-și dorea acest lucru, și-ar fi înaintat demisia din PSD, la fel cum a făcut-o atunci când a părăsit PNL-ul, după 12 ani de activitate, însă ar fi hotărât 100% să mai facă politică dacă România ar fi Monarhie Constituțională.

Aruncat în oala excluderii a fost și Nicolae Gubandru care afirmă că nimeni nu l-a anunțat să participe la ședință. Hotărât la rându-i să conteste decizia de a fi dat la o parte, Gubandru nu-i reproșează nimic Luminiței Jivan și spune că, ținând cont de vechimea lui în PSD, a fost exclus „de cei care au intrat în partid pe ușa din dos”. În plus, Nicolae Gubandru subliniază că, indiferent de rezultatul contestației, acesta va vota în continuare candidatul PSD la prezidențiale. „Chiar dacă nu sunt membru, rămân simpatizant”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.