servere-functionale

Alegerea serverului potrivit pentru afacerea voastra este un lucru important si de avut in vedere. Fie ca doriti sa achizitionati un server nou sau va doriti sa-l schimbati pe cel vechi, este important sa aveti in vedere cateva aspecte importante despre alegerea unui astfel de server. Daca aveti o afacere bazata pe mai multe computere, toate acestea trebuie sa comunice intre ele, de aceea veti avea nevoie si de un server cat mai bun. Acesta este un calculator sau un dispozitiv de tip hardware. El este conectat la o retea si ruleaza un software de tip server.

Serverul este asadar cel care detine, dar si gestioneaza resursele de retea pentru toate grupurile de utilizatori de calculatoare. Toate datele gestionate de acest server sunt esentiale pentru organizatiile formate din cinci sau mai multe persoane care vor sa lucreze in colaborare in retea. Aceste persoane vor avea nevoie de o locatie centrala pentru fisiere, aplicatii comune, precum si alte resurse de calcul. Iniante de a aloca un server, va trebui sa va ganditi la ceea ce va face acest server pentru afacerea voastra si apoi in functie de raspiunsul la aceste intrebari sa va alegeti un server refurbished cat mai potrivit.

De interes:  CSM Reșița vrea să se revanșeze în fața propriilor suporteri. Astăzi vine în Valea Domanului Gloria Buzău – Banat FM

Un server trebuie asadar in primul rand sa fie unul cat mai fiabil pentru ca daca serverul va cadea, atunci nu se vor mai putea accesa informatiile de pe acest server si nu va mai putea practic functiona afacerea voastra. Este important asadar sa aveti in vedere un UP-TIME cat mai bun. Nu uitati ca partea hardware din server este doar jumatate din imagine pentru ca veti avea nevoie si de un software cat mai bun, astfel incat lucrurile sa mearga fara nici un fel de problema.

Exista astfel un numar mai mare de servere. De exemplu, veti constata ca exista servere de fisiere, acestea permitand ca documentele dar si fisierele de date sa fie partajate. De asemenea, mai exista si serverele de imprimare, servere de mail, dar si cele de colaborare. Pentru cele mai multe dintre afaceri, un sistem de tip Tower este alegerea cea mai buna. Un Tower este asadar economic, dar si usor accesibil. Acesta este avantajos si datorita faptului ca nu va ocupa spatiul si nu va fi nevoie de nici un hardware special de instalare. Multe dintre serverele Tower pot fi montate fara probleme chair i intr-un dulap de echipament si anume acestea sunt “rackmontable”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.