Deșeurile rezultă din majoritatea activităților umane. Unele dintre acestea au caracter periculos și sunt cel mai dificil de gestionat. Printr-o respectare riguroasă a legislației și proceduri bine puse la punct, se poate obține un nivel ridicat de protecție a mediului și de reducere a riscurilor pentru sănătatea publică. Această respectare riguroasă poate fi realizată prin contractarea unei companii specializată în colectarea deșeurilor periculoase, transportul și neutralizarea acestora.

Dacă totuși societatea ta gestionează deșeurile intern, asigura-te că echipa ta respectă normele de mediu pentru a asigura conformitate și pentru a evita consecințele gestionării incorecte a deșeurilor periculoase enumerate mai jos.

Sancțiuni drastice

Atunci când deșeurile periculoase sunt gestionate necorespunzător, societățile riscă sancțiuni drastice. Neregularitățile găsite în cadrul inspectiilor nu sunt doar costisitoare pentru firme din cauza amenzilor, ele sunt, de asemenea, foarte perturbatoare, influențează negativ reputația unei companii, iar în cazul în care apar incidente repetate, pot provoca chiar inchiderea societatii.

În plus, există unele cheltuieli pe termen lung care pot apărea ca urmare a nerespectării normelor de gestionare a deșeurilor. În primul rând, dacă oamenii sunt răniți la fața locului, primele de asigurare vor crește. De asemenea, a face lucrurile necorespunzător pentru o perioadă lungă de timp duce la costuri enorme pentru depoluare. Este mult mai bine să previi decât să repari.

De interes:  Din șpaisul bunicilor s-a născut succesul, transmis din tată în fiu

Organizare defectuoasă

Gestionarea incorectă a deșeurilor periculoase este un dezastru pentru orice companie. Dacă nu există cineva specializat în manipularea deșeurilor periculoase, problemele rămân nesoluționate până când este prea târziu. Odată ce problemele sunt raportate, responsabilitățile se dubleaza, angajații de la departamentul de mediu vor fi copleșiți de documente, creându-se un haos total care va face conformitatea  greu de atins.

Riscuri pentru angajați

Scurgerile, incendiile, exploziile, reacțiile și expunerea substanțelor chimice toxice, toate acestea reprezinta potentiale riscuri de manipulare necorespunzatoare a deșeurilor periculoase. Toate aceste exemple reprezintă reale amenințări atât pentru angajați, cât și pentru alte persoane din zonă. Accidentele și, din păcate, chiar decesele, pot rezulta din nerespectarea legilor și regulamentelor atunci când este vorba despre gestionarea deșeurilor periculoase. De aceste procese ar trebui sa se ocupe experții care sunt autorizați să atingă și să transfere deșeurile periculoase pentru a minimiza potențialul de risc și pentru a menține oamenii în siguranță.

 

RISCURI DE MEDIU

Pe lângă riscurile umane, gestionarea incorectă a deșeurilor periculoase este, de asemenea, foarte dăunătoare mediului. Poluarea, contaminarea și levigatul sunt toate efectele negative pe care deșeurile periculoase le pot avea asupra mediului, dacă nu sunt manipulate corespunzător.

De interes:  Cabana 7 Brazi din Oravița, cuprinsă de flăcări!

Este timpul să te concentrezi asupra programului tau de gestionare a deșeurilor periculoase și să te asiguri  că societatea ta se ocupă în mod adecvat de aceste tipuri de deșeuri. Îți recomandăm sa apelezi la o societate specializată în servicii de colectare deșeuri periculoase, care te va ajuta cu documentația de mediu, îți va pune la dispoziție recipiente speciale și se va ocupa de preluarea, transportul și eliminarea acestora.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.