Un episod petrecut în Timișoara a devenit viral pe rețelele de socializare, iar capitala Banatului a devenit, din păcate, din nou subiect de amuzament la nivel național. O timișoreancă a postat un filmuleț în care doi angajați fac dezinsecția în Piața Libertății și stropesc un grup de tineri aflați pe bănci. Viceprimarul Imre Farkaș a dat un comunicat de presă cu explicații.

În filmuleț se vede doar cum angajații vin foarte hotărâți spre băncile unde se află tinerii și dau cu gaz. Până la urmă, cei de pe bănci se ridică. Evident, scena e caraghioasă și a stârnit reacții ironice pe Facebook, unde lumea se distra că timișorenii au fost gazați. Primăria, prin vocea vicelui Imre Farkaș, a ieșit cu o serie de explicații. Autoritățile spun că gazele utilizate nu sunt toxice pentru oameni și că evenimentul s-a petrecut la ora 1 noaptea, când s-a stabilit să se facă a doua dezinsecție la sol, după două aeriene.

Imre Farkaș spune că tinerii au refuzat să se ridice de pe bănci când cei ce făceau dezinsecția le-au solicitat acest lucru. „Piaţa era goală la acea oră, exceptând un grup de câţiva tineri care stăteau pe o bancă. Echipa de muncitori i-a rugat frumos să părăsească piaţa deoarece urmează să se stropească de ţânţari. Ei nu s-au conformat, ci i-au luat în derâdere pe muncitori. În situaţia creată, ştiind că substanţele folosite nu sunt toxice, muncitorii au început stropitul. Când s-au apropiat de ei, tinerii s-au ridicat de pe bancă si s-au îndepărtat, excepţie făcând unul singur care a trecut intenţionat prin norul de substanţe de dezinsecţie creat”, se arată în comunicatul de presă.

De interes:  Ce tehnici pentru unghii false vei învăța dacă vrei să urmezi un curs?

De asemenea, viceprimarul îndeamnă timișorenii să nu boicoteze astfel de acțiune și spune că angajații ar fi trebuit să ceară ajutorul Poliției Locale pentru a ridica tinerii: „Primăria nu are niciun amestec în incident. Dacă cineva se simte prejudiciat, noi considerăm ca el trebuie să se adreseze instanţelor de judecată pentru a cere daune. Noi considerăm că muncitorii ar fi trebuit să ceară intervenţia unei echipe a Poliţiei Locale pentru a-si asigura condiţii ca să-şi facă treaba – obligaţie contractuală faţă de Primărie”, se mai arată în comunicat. 

Iată mai jos clipul care a stârnit reacții:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.