Pielea naturală este un material rezistent, durabil și care face față testului timpului dacă te implici în procesul de îngrijire a acestuia. Curățarea genților din piele naturală poate fi necesară dacă o achiziționezi dintr-un magazin vintage sau de la un târg, dar și dacă, în timp, încep să apară semnele uzurii.

Există produse speciale pentru curățarea și îngrijirea pielii, dar și tehnici de care te poți folosi acasă. Iată mai multe informații pe care trebuie să le cunoști:

Tehnici de curățare și îngrijire de bază pentru gențile din piele

Este esențial să acorzi suficient timp și atenție genților din piele pentru a te asigura că le menții aproape noi pentru cât mai mult timp. Din rutina de curățare și îngrijire a acestora nu poate lipsi ștergerea prafului și a impurităților cu o cârpă curată, din bumbac, uscată. acesta este cel mai simplu procedeu pe care îl aplici genților din piele.

În special dacă ai o colecție de genți de mână de damă din piele, petele se pot forma a pe suprafața curelei, iar aceasta trebuie curățate regulat.

Mai departe, dacă ai purtat o geantă din piele o perioadă îndelungată și îți amintești că nu ai curățat-o în tot acest timp, cu ajutorul unei cârpe curate, a apei distilate și a unui săpun lichid delicat, poți prepara o soluție de curățat. În loc de săpun poți folosi și șampon pentru bebeluși sau o formulă foarte delicată de gel de duș.

Pentru o aplicare cât mai sigură, toarnă soluția într-un recipient cu spray și sprayază încet cârpa cu care urmează să cureți geanta din piele.

Tehnici de curățare a petelor pentru gențile din piele

Poate cea mai mare frică a tuturor persoanelor care dețin o geantă din piele și țin foarte mult la stilul vestimentar personal este degradarea pielii în timpul curățării unei pete. Multe dintre acestea pot lăsa geanta necurățată doar pentru a proteja materialul.

Ai la dispoziție câteva tehnici pe care le poți încerca atunci când geanta din piele se pătează, dar asigură-te că testezi substanțele pe o bucată mică a genții, de preferat în interior.

Dacă apar pete sau urme de uzură pe colțurile și marginile genții, înmoaie o cârpă curată într-un amestec de apă și șampon. Curăță încet zonele cu pete, fără a apăsa și nu înainte de a testa dacă amestecul nu dăunează suprafeței din piele.

Gențile din piele care se curăță cu apă și săpun se lasă la uscat la temperatura camerei, într-un loc ferit de razele directe ale soarelui.

În cazul unor pete care nu au natură uleioasă, poți încerca să le cureți cu ajutorul unei radiere clasice și puțin alcool. De asemenea, dacă pielea nu este lăcuită sau piele întoarsă, un amestec de bicarbonat și zeamă de lămâie poate ajuta la îndepărtarea petelor de pe piele.

Pentru a te ocupa și de hidratarea genții din piele în timp ce o cureți, amestecă ulei de măsline și oțet și toarnă mixul într-un recipient spray. Aplică apoi amestecul pe suprafața genții pe care vrei să o cureți.

Ce să nu faci pentru a curăța și îngriji gențile din piele

Există și câteva greșeli pe care le poți evita pentru a avea grijă cu adevărat de gențile din piele naturală:

  • Nu împacheta gențile în hârtie sau plase, ci lasă-le să respire.
  • Evită detergenții cu substanțe dure sau cârpele aspre.
  • Nu folosi apă de la robinet, deoarece clorul poate distruge pielea naturală.
  • Nu depozita geanta cât timp este încă udă sau umedă.

Pentru a-ți proteja gențile din piele naturală, folosește soluții care pot trata delicat petele și nu uita de procesul general de îngrijire și întreținere a pielii naturale.

De interes:  Beneficiile pestelui cumparat de la o pescarie online

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.