Cum să alegi ochelarii de soare în funcție de ținuta pe care o porți

Ochelarii de soare îndeplinesc în primul rând rolul de a ne proteja de radiațiile ultraviolete, care dăunează nu doar pielii, ci și ochilor, afectând corneea și cristalinul. A purta ochelari de soare înseamnă înainte de toate a avea grijă de sănătatea ochilor tăi. Aceștia trebuie purtați indiferent de anotimp, pentru că nivelul radiațiilor UV este crescut și pe timp de iarnă.

În cazul în care ești purtător de ochelari de vedere, nu înseamnă că pierzi privilegiul de a purta ochelari de soare. Trebuie să știi că există ochelari de soare cu dioptrii. Acest lucru înseamnă că te bucuri de o pereche 2 în 1. Ai în același timp ochelari de soare și de vedere. 

Bineînțeles, pe lângă rolul lor de a ne proteja ochii, știm cu toții că ochelarii de soare reușesc să fie accesoriul care întregește orice tip de ținută. Cum să alegi perechea de ochelari de soare în funcție de vestimentația ta, afli din acest articol.

1. Ținută casual

Dacă stilul casual este preferatul tău, blugii, tricourile, încălțămintea confortabilă nu lipsesc din garderoba ta, ai o varietate de modele de ochelari de soare dintre care poți alege. Optează pentru ochelari cu rame colorate. Îți vei înveseli ținuta. Poți achiziționa ochelari de soare cu ramă aurie de pe Lensa.ro și îi vei asorta cu ușurință. În plus, vor fi foarte potriviți pentru a-i purta la plajă sau la petreceri. De asemenea, ochelarii de soare tip aviator sunt o alegere inspirată. Sunt mereu în tendințe, iar forma lor avantajează orice tip de față.

Ia în considerare și culoarea lentilelor. Cele mai frecvente culori pentru lentilele de ochelari de soare sunt maro, negru, gri, verde, portocaliu, galben sau roșu, dar ai la dispoziție și alte nuanțe dintre care poți alege. Nu în ultimul rând, mizează cu încredere și pe lentilele tip oglindă, în special dacă ești un iubitor al mersului la plajă sau dacă îți plac sporturile de iarnă, pentru că oferă un confort vizual sporit. 

2. Ținută business

Nu puțini sunt cei care adoptă cu succes ținutele business. Adesea în culori neutre, alb, negru, maro sau gri, acestea denotă eleganță. Ține cont că accesoriile la o ținută business trebuie să fie discrete. Deci nu te încărca cu accesorii mari sau foarte colorate, care să nu se asorteze cu restul ținutei. Dacă ești curios să afli ce ochelari să alegi, atunci trebuie să știi că modelele clasice sunt cele mai potrivite. Ramele circulare, ovale, rectangulare, de tip pilot, cat eye sau clubmaster sunt adecvate.

Evită ramele supradimensionate, cu detalii extravagante sau cu forme și culori neobișnuite, care atrag prea mult atenția. Reține că simplitatea și rafinamentul sunt esențiale pentru ținutele business. Astfel, accesoriile alese trebuie să fie minimaliste, din materiale de bună calitate.

3. Ținută sport

Dacă iubești stilul sport înseamnă că treningurile, hanoracele sau hainele oversize sunt preferatele tale. Este minunat să te simți lejer în hainele pe care le porți. În cazul în care vrei să-ți completezi ținutele cu accesoriul perfect, atunci alege ochelarii de soare sport. Când practicăm activități în aer liber și suntem expuși razelor ultraviolete, ochelarii de soare devin o necesitate pentru a avea confort vizual. 

Dacă practici un sport, consultă-te cu optometristul și alege perechea care să se potrivească activității fizice pe care o realizezi. De exemplu, lentilele roșii sunt recomandate pentru sporturile de iarnă. Lentilele gri sunt excelente pentru condus și sporturi precum golf, alergare sau ciclism. Nuanțele de verde pot reduce oboseala ochilor și sunt ideale dacă joci tenis.

La ora actuală există o varietate de modele de ochelari de soare. Alegerea lor trebuie facută atât pe baza criteriilor estetice, să se potrivească cu stilul tău vestimentar, dar, foarte important, reține că trebuie să-ți ofere protecție împotriva radiațiilor solare, oferindu-ți confortul necesar.

De interes:  „E o răfuială politică banală și ieftină între găștile care încă mai conduc un județ frumos, dar amărât!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.