Camera de zi este inima casei noastre. Este locul în care ne adunăm alături de toți membrii familiei, în care ne primim prietenii, în care ne relaxăm și unde creăm amintiri. O casă modernă este similară cu un design actual, un spațiu organizat și o curățenie exemplară. 

De-a lungul deceniilor, designul interior a evoluat în funcțiile de stilurile adoptate și promovate de revistele de profil, de starurile pop și companiile producătoare de mobilă și de accesorii. Chiar dacă anumite obiecte au fost prezente în camera de zi indiferent de modă și tendințe, altele au fost adăugate treptat, obținând echilibrul perfect dintre estetică și funcționalitate, pe care ni-l dorim într-o casă modernă. 

Iată care sunt cel mai des întâlnite obiecte pe care le vei regăsi într-un living modern! 

1. Canapeaua

Obiectul esențial într-o cameră de zi este canapeaua. Este și cea mai mare piesă de mobilier din cameră, oferind confort și relaxare în momentele de stres și oboseală. Canapeaua este utilă atât pentru discuții profunde, dar și pentru a urmări un film distractiv, alături de prietenii aflați în vizită. Canapelele moderne sunt caracterizate, în primul rând, prin calitatea materialelor din care sunt fabricate, iar apoi, prin modelele cu linii drepte. Designul curat, minimalist, funcționează bine în orice tip de spațiu, oferind un aspect modern și actual, fără senzația de „încărcat” regăsit la modelele tradiționale sau clasice, cu linii curbe. 

2. Standul media

O familie modernă are la dispoziție o mulțime de variante pentru a petrece timpul liber într-un mod cât mai confortabil. Canalele de streaming de filme, cele de sport sau de muzică sunt mult mai atractive atunci când sunt urmărite pe televizoare Samsung poziționate într-un stand media practic. Desigur, televizoarele pot fi montate pe perete, dar asta distruge posibilitatea de a avea în același loc toate device-urile necesare. În orice casă modernă, pe lângă televizor, se găsește cel puțin o consolă de gaming, un videoproiector, o mulțime de telecomenzi și cabluri de alimentare. 

3. Măsuța de cafea

În timpurile actuale, cafeaua este un pretext minunat pentru a petrece momente foarte plăcute. Indiferent dacă suntem singuri sau alături de familie ori prieteni, măsuța de cafea oferă un spațiu funcțional unde să așezăm băuturile gustările, o vază cu flori sau câteva lumânări parfumate. La fel ca restul mobilierului modern, măsuțele de cafea se caracterizează prin linii și unghiuri drepte, materiale calitative și culori discrete. Sticla poate fi o opțiune de luat în seamă, deoarece completează un aspect modern într-un spațiu minimalist. 

4. Rafturi cu cărți

Dacă ai la dispoziție un perete destul de generos pentru a monta câteva rafturi, te poți considera o persoană norocoasă. Cărțile nu se demodează niciodată, iar dacă vrei să adaugi un aer modern întregii biblioteci, poți opta pentru includerea unor reviste de modă, de arhitectură sau decorațiuni atractive, cum sunt figurinele cu personaje preferate. 

5. Accesorii

Orice stil de cameră de zi presupunea includerea unor accesorii, cum sunt draperiile, covorul ori pernuțele texturate. Acestea sunt esențiale și într-un decor modern, având în vedere că nu au doar un rol estetic, ci și unul funcțional. În timp ce covorul adaugă căldură și intimitate camerei, el are și funcție antifonică, protejând vecinii de la etajele inferioare de zgomotul inerent. Draperiile, pe de altă parte, vor încadra foarte frumos geamurile și vor adăuga culoare Atunci când sunt trase, ele vor păstra căldura în cameră sau vor bloca razele soarelui, în funcție de momentul în care sunt utilizate. 

Mobilierul este important, dar decorațiunile au și ele un rol major pentru a defini o casă modernă. Alege tablouri interesante, lumânări parfumate și alte obiecte reprezentative, care te ajută să îți exprimi personalitatea și să creezi un spațiu modern, atractiv și confortabil. 

De interes:  Bebel Gilberto și Panjabi MC vin la Timișoara, la Festivalul Plai!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.