Următoarele două săptămâni vor fi pline de premiere pentru peste 300 de elevi de clasa a XI-a din România, Republica Moldova și din comunitățile de români din Serbia și Ucraina: vor locui în cămine studențești, vor trăi prima sesiune, iar unii vor vedea pentru prima dată Timișoara. Practic, ei vor afla ce înseamnă să fii student cu acte în regulă și vor avea parte de o vară plină de distracții și experiențe inedite.

În cadrul proiectului desfășurat în perioada 24 iulie-9 august, elevii care au fost selectați în program vor urma cursuri, seminare şi laboratoare reprezentative pentru anul I de studiu, susţinute de profesori şi doctoranzi. Acestea vor fi predate în cadrul facultăţii pentru care tinerii au optat în formularul de înscriere.

În plus, participanților le-au fost pregătite și o serie de activități informale, diverse jocuri de cunoaștere, activități sociale, workshopuri, un tur al orașului și o deplasare în stațiunea Straja din județul Hunedoara, după terminarea celor două săptămâni ale proiectului propriu-zis.

De interes:  Cum sa iti alegi masina de familie perfecta?

West Summer University este un proiect care, în ultimii ani, aduce vara culoare pe holurile Universității de Vest din Timișoara. Accesul timpuriu al tinerilor valoroși în mediul universitar reprezintă una dintre preocupările noastre constante. Experimentarea vieții de student, în cea mai mare instituție de învățământ superior din vestul țării, le oferă tinerilor posibilitatea să-și cunoască opțiunile încă din timpul liceului și să descopere facultatea care li se potrivește. Când faci ceea ce îți place, rezultatele se văd în viitor.”, transmite prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Scopul principal al proiectului West Summer University este oferirea de informații utile pentru peste 20.000 de elevi din România, Republica Moldova și Serbia în legătură cu programa facultăților din cadrul Universității de Vest din Timișoara și prezentarea mediului universitar pentru un număr de 300 de elevi pe durata a două săptămâni. Obiectivul proiectului îl reprezintă diminuarea abandonului școlar, dar și informarea tinerilor indeciși în privința facultății pe care doresc să o urmeze.

De interes:  Pantofi florali – imprimeul de efect al sezonului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.