Cel mai bun mod de a preveni parodontita este să-ți menții igiena orală pe tot parcursul vieții. Aceasta înseamnă că trebuie să te speli pe dinți de două ori pe zi cu periuța de dinți și să folosești ața dentară cel puțin o dată pe zi. Cel mai bine este să îți speli dinții după fiecare masă, așa cum recomandă medicii stomatologi. Timpul necesar pentru spălarea dinților ar trebui să fie de trei până la cinci minute.    

Alege periuța de dinți potrivită

Periuța de dinți trebuie schimbată la fiecare trei până la patru luni. Spală-te pe dinți deoarece starea lor depinde de ea. Spălatul dinților nu va aduce rezultate pozitive dacă este făcut incorect. Când cureți spațiile interdentare, ține periuța de dinți la un unghi de 45 de grade.

Folosește ața dentară

Acesta este unul dintre punctele importante în igiena orală. Acordă atenție spălării dinților, nu tipului de pastă de dinți. Reclamele pentru pastele de dinți susțin adesea că elimină placa și tartrul sau ucid bacteriile care cauzează aceste fenomene. De fapt, toate pastele de dinți pot combate eficient aceste fenomene, însă trebuie doar să îți speli corect dinții cu periuța de dinți. De asemenea, niciun remediu nu poate elimina tartrul sub gingii, deși pastele de dinți cu anumite proprietăți pot ajuta la prevenirea formării tartrului.

Parodontita  este o inflamație a parodonțiului. Parodonțiul include parodonțiul (țesuturile care înconjoară rădăcina dintelui), țesutul osos al alveolelor și gingia. Prin urmare, dacă țesuturile enumerate sunt implicate în procesul patologic, atunci se dezvoltă parodontita.

Prevenirea  dezvoltării bolilor parodontale

Respectă cu strictețe regulile igienei orale. Spală-ți bine dinții dimineața (după micul dejun) și seara (înainte de culcare). Timpul de curățare este de cel puțin trei minute. Dacă utilizezi o periuță de dinți electrică, este indicat să începi oricum să periezi dinții cu o periuță obișnuită (cu mișcări de la marginea gingiei la marginea tăietoare a dintelui), și apoi să treci la una electrică. De 1-2 ori pe an se recomandă o procedură de curățare profesională la o clinică stomatologică.  

Folosește ața dentara. Dar cu atenție, încercând să nu deteriorezi gingiile. Mișcările sunt scurte, superficiale. 

Folosește paste de dinți speciale (inclusiv cele care conțin extracte din diferite plante). Pastele cu clorofilă sunt foarte utile. Medicul îți va spune exact tipul de pastă recomandat ție. 

Cei cu boală parodontală trebuie să urmeze cursuri preventive la medicul stomatolog de două ori pe an. 

După spălarea dinților, este recomandabil să folosești așa-numitul irigator (un dispozitiv special care irigă uniform cavitatea bucală și care scoate bucățile de alimente lipite între dinți). Poți utiliza apă fiartă și răcită sau decocturi din plante. 

În caz de parodontoză, alege o periuță de dinți de duritate medie sau moale. Capul este de dimensiuni medii (nu mai mult de 2,5 cm). Este recomandabil să cumperi o periuță de la o companie de încredere. Nu uita să clătești mai întâi noua perie cu apă caldă și săpun. După curățare, nu trebuie să procesezi special peria. Nu depozita în cutii închise. Și nu uita să schimbi periodic periuța de dinți (cel puțin o dată la trei luni).

De interes:  Pasionații de călătorii, festivalierii și organizatorii de evenimente au oficial o platformă unde se pot întâlni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.