CSM Lugoj a prins cu un punct avans locul 5 în campionatul de volei, cel care duce în Cupa Challenge, după un final de campionat cu puține emoții. Performanța echipei este notabilă, deoarece este prima calificare în cupele europene la jocuri sportive pentru o echipă din orașul de pe Timiș. Există însă un „dar”, din cauza problemelor financiare ale clubului.

Finalul de campionat a fost cu emoții pentru lugojence, după meciul pierdut cu Dinamo, la București. Timișencele au pierdut de 1 Mai pe teren propriu cu Știința Bacău, la scorul de 3-0 (25-23, 25-19, 25-19). Tot la Lugoj, CSM-ul s-a impus cu 3-1 cu Dinamo, după scorul pe seturi de 23-25, 25-18, 25-14 și 21-25 . Miercuri, în ultima rundă a sezonului regulat, Lugojul a pierdut cu 3-1 (25-20, 25-16, 22-25, 25-15) pe terenul Blajului, care avea titlul în buzunar dinaintea rundei. Dinamo a pierdut cu 3-2 la Târgoviște, astfel că, la „foto finish”, bucureștencele au avut 17 puncte, iar bănățencele – 18.

De interes:  Clădiri istorice, în paragină! Sistematizarea arhitecturală a Lugojului, blocată după trei fațade

CSM Lugoj are însă dificultăți financiare. Pe pagina echipei de volei s-a postat un mesaj cu subîneles: „Suntem mândri de acest lucru, fericiți și bucuroși peste măsură. Vă mulțumim și dacă autoritățile înțeleg această performanță ne vedem la toamnă în Challenge Cup! Dacă nu, aceasta va fi cea mai frumoasă amintire a noastră… JOS PĂLĂRIA!”, au postat cei de la echipă la final de campionat.

Totuși, deocamdată voleibalistele nu intră în vacanță, deoarece sunt calificate și la turneul Final Four al Cupei României, programat la Alexandria. Lugojencele vor disputa semifinala marți, de la ora 16, cu CSM Târgoviște, iar meciul va fi televizat. În celălalt joc se întâlnesc Blaj și CSM București, pentru ca finala să se joace miercuri.

Sursa foto: facebook.com/CSM-Lugoj-volei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.