Numeroaselor probleme generate de modul în care administrația Boldea a subfinanțat instituția medicală lugojeană li se mai adaugă încă una: sistarea livrării oxigenului.

Spitalul Municipal Lugoj riscă să rămână fără oxigen, indispensabil la ATI și la ventilarea pacienților aflați în stare critică, dar și fără instalația de oxigen, după ce actualul furnizor a chemat în instanță spitalul pentru neplata unei datorii istorice de peste 2,5 miliarde lei. În cel mai scurt timp, spitalul va rămâne fără oxigen, dar se va trezi și cu conturile blocate.

În adresa cu numărul TM272620, înregistrată la spital cu numărul 9911 din 07.08.2019, Linde Gaz România SRL comunică faptul că „datorită situației juridice create de neexecutarea culpabilă a obligațiilor de plată scadente și a prejudiciului cauzat subscrisei, am fost nevoiți să inițiem procedurile legale de recuperare a debitului pe cale judecătorească, motiv pentru care vă informăm că nu avem posibilitatea de a vă acorda o reeșalonare a datoriilor. În consecință, menționăm că nu vă putem acorda o eșalonare a datoriilor în cuantum de 206.805,04 lei, însă, de bună credință, vă acordăm un ultim termen de grație pentru plata datoriilor până cel târziu la data de 22.08.2019”.

De interes:  Șah politic în Consiliul Județean! PSD e total descoperit, matul depinde de o singură mutare!

„Fac mențiunea că în prezent spitalul a acumulat datorii de peste 54 de miliarde de lei, în principal din cauza subfinanțării din partea Primăriei Municipiului Lugoj. Singura ieșire din această situație este convocarea de urgență, de către primar, a unei ședințe de Consiliu Local în vederea alocării sumelor necesare plății datoriei către furnizorul de oxigen, iar PNL va solicita întrunirea consiliului pentru rectificarea bugetară. Actualul primar preferă să aloce sume doar pentru investiții, zonă pe care o poate controla și unde poate dicta cine și ce să lucreze, însă acum este cazul să treacă peste orgolii personale și să nu atenteze la sănătatea lugojenilor.”, a declarat Claudiu Alexandru Buciu, președinte PNL Lugoj.

Primăria Municipiului Lugoj dispune de aceste sume, însă primarul refuză constant să sprijine spitalul în a-și achita datoriile acumulate din cauza neplății furnizorilor de medicamente ori de alte substanțe și materiale necesare desfășurării normale a activităților specifice spitalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.