Sfaturi simple pentru punerea în funcțiune a centralei termice

punere in functiune centrala termica
punere in functiune centrala termica

Ideea unei locuințe reci în mijlocul iernii poate face pe oricine să intre în panică, de aceea este necesar să știți cum să vă descurcați într-o asemenea situație. De multe ori, atunci când centrala termică ne sperie, problema nu este una gravă și nici nu necesită intervenția unui specialist. Este posibil să fie nevoie doar de o mică ajustare sau de o repornire a sistemului pentru a vă încălzi din nou locuința.

În primul rând, asigurați-vă că termostatul este pornit. Sună simplu, dar fără comenzile de la termostat, centrala termică nu va funcționa. Înlocuiți bateriile din termostat și asigurați-vă că este setat să încălzească. De asemenea, verificați dacă ziua și ora sunt corecte pe unitățile programabile care funcționează cu un cronometru.

Verificați apoi luminile. Dacă lumina este verde, puteți ajusta centrala pe cont propriu, dar dacă lumina este roșie, aveți nevoie de intervenția unui specialist. Urmează să verificați sursa de alimentare. Un întrerupător de circuit declanșat sau o siguranță arsă ar putea fi motivul pentru care centrala termică nu funcționează. Resetați întrerupătorul sau înlocuiți siguranța pentru a vedea dacă centrala repornește.

De interes:  Informatii utile despre motostivuitoare

Filtrul trebuie, de asemenea, verificat. Dacă este într-atât de murdar încât nu poate circula aerul, centrala s-ar putea supraîncălzi și opri. Schimbarea filtrului ar putea fi necesară. În cele din urmă, închideți ușa centralei. Există un comutator de siguranță pe ușa centralei care împiedică ventilatorul și arzătorul să funcționenze în timp ce se intervine asupra panoului de acces. Dacă ușa nu este închisă corect, centrala nu va funcționa. Asigurați-vă că mobilierul, perdelele, cutiile  sau alte obiecte nu blochează centrala termică.

Toți acești pași ar trebui să fie suficienți pentru a depana pe cont propriu problema încălzirii și pentru a vă bucura rapid de confortul de care aveți nevoie. Un ultim sfat care poate preveni un disconfort termic în mijlocul iernii este acela de a nu omite niciodată importanța întreținerii anuale. Multe probleme legate de centrala termică pot fi surprinse și corectate în timpul verificării anuale.

Oricând puteți apela la MBP Tehnic pentru punerea in functiune a centralei termice (prima pornire) in Bucuresti si Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.