Sfaturi de succes pentru antreprenorii incepatori – sursa articol firma contabilitate Timisoara

Angajarea persoanelor nepotrivite este una dintre cele mai mari greseli facute de antreprenorii incepatori. Trebuie sa aduci angajati care au experienta si experienta relevante. Trebuie sa se incadreze in cultura companiei pe care incercati sa o construiti. Ei trebuie sa fie harnici si flexibili, deoarece angajatii din startup-uri trebuie adesea sa functioneze in mai multe roluri. Trebuie sa faceti verificari amanuntite ale referintelor asupra acestora. Asigurati-va ca scrisoarea dvs. de oferta spune ca sunt angajati ,,la dorinta” si ca pot fi reziliati in orice moment. Nu uitati citatul vechi: ,,Angajati incet. Trage repede.”

Nu opriti niciodata crearea de retele

Retelele va pot aduce un nou investitor, un angajat grozav, un nou client sau un mentor grozav. Participati la evenimente din industrie si startup. LinkedIn poate fi un instrument puternic pentru a va ajuta sa faceti retea, asa ca asigurati-va ca atat dvs., cat si compania dvs. aveti profiluri pe LinkedIn si ca adaugati in mod constant noi conexiuni. Cand cineva efectueaza o cautare pe Google, profilul tau LinkedIn va aparea de obicei in partea de sus a rezultatelor cautarii, asa ca asigura-te ca faci o prima impresie buna.

De interes:  Furtună puternică în vestul țării! Străzi inundate, acoperișuri smulse și mașini distruse

Oferiti un serviciu excelent pentru clienti

Companii precum Zappos si Virgin America au avut un succes urias deoarece s-au concentrat pe furnizarea de servicii si asistenta excelenta pentru clienti. Vrei ca clientii tai primii sa ofere recomandari si sa cante laudele tale prietenilor si colegilor lor. Multumiti personal clientilor dvs. prin e-mail. Faceti eforturi suplimentare pentru a va arata aprecierea.

Angajati un avocat cu experienta pentru startup

Ai nevoie de un avocat de afaceri priceput pentru compania ta, unul care a format si a consiliat in mod regulat multi alti antreprenori si care este specializat in startup-uri. Un avocat cu experienta pentru startup va poate ajuta:

Intocmeste contracte cu orice co-fondatori
Pregatiti acorduri cheie pentru afacere
Stabiliti un plan de optiuni pe actiuni pentru angajati
Pregatiti scrisori de oferta de protectie catre potentialii angajati
Va ajuta sa negociati conditiile cu potentialii investitori
Limitati-va potentialele raspunderi legale
Protejati-va ideile si inventiile (prin drepturi de autor, brevete si acorduri de nedivulgare)

De interes:  Adevăr sau fals despre vibratoare

Fii confortabil cu vorbitul in public

Abilitatea de a comunica eficient poate fi esentiala pentru a obtine clienti, pentru a inspira angajatii si pentru a oferi investitorilor sa stranga capital. Majoritatea oamenilor nu sunt foarte buni la vorbit in public si multi chiar se tem de asta. Trebuie sa lucrati pentru a depasi aceasta frica. Luati in considerare colaborarea cu un antrenor de vorbire in public sau de afaceri pentru a practica, a obtine feedback profesionist si a imbunatati. Unii dintre cei mai recunoscuti antreprenori au fost mari vorbitori publici, cum ar fi Steve Jobs.

Concentrati-va pe construirea unui produs sau serviciu grozav, dar nu dura o vesnicie pentru a lansa

Produsul sau serviciul dvs. trebuie sa fie cel putin bun, daca nu grozav, pentru a incepe. Trebuie sa fie diferentiat intr-un fel semnificativ si important de ofertele concurentilor tai. Toate celelalte decurg din acest principiu. Nu va zaboviti in a va scoate produsul pe piata, deoarece feedbackul timpuriu al clientilor este una dintre cele mai bune modalitati de a ajuta la imbunatatirea acestuia. Dupa cum a spus Reid Hoffman, capitalist de risc si co-fondator al LinkedIn: ,,Daca nu esti jenat de prima versiune a produsului tau, te-ai lansat prea tarziu.”

De interes:  Cum trebuie să fie un advertorial SEO?

Sfaturi pentru antreprenorii incepatori: Fa-o!

Nu exista niciodata momentul perfect pentru a lansa un startup, asa ca urmeaza acel sfat celebru si ,,doar fa-o”. Fa primul pas pentru a-ti construi afacerea, chiar daca este doar cu jumatate de norma cat timp mai ai un loc de munca platit.

Piata, si apoi mai piata

Trebuie sa atrageti, sa construiti si chiar sa va educati in mod continuu piata. Asigurati-va ca strategia dvs. de marketing include urmatoarele:

Creati un site web cu aspect profesional si actualizat.
Aflati elementele de baza ale SEO (optimizare pentru motoarele de cautare), astfel incat oamenii care va cauta produsele si serviciile sa va gaseasca in partea de sus a rezultatelor cautarii.
Utilizati retelele sociale pentru a va promova afacerea (LinkedIn, Facebook, Twitter, Pinterest etc.).
Angajati-va in marketingul de continut scriind articole pentru invitati pentru site-uri web relevante.
Emite comunicate de presa pentru orice evenimente semnificative. Daca ti-a placut sa citesti acest articol, urmareste-ne si pe infiintari firme Timisoara

Noroc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.