Servicii SSM oferite de un specialist extern

Sarcinile și gama de servicii SSM includ pregătirea propunerilor pentru formarea și implementarea politicii de stat în domeniul protecției muncii, îmbunătățirea sistemului teritorial de management al protecției muncii, organizarea muncii pentru asigurarea condițiilor de muncă sănătoase și sigure în organizațiile situate pe teritoriul subordonat. De asemenea, serviciile SSM includ acordarea de asistență organizațională și metodologică, organizațiilor situate pe teritoriul subordonat în domeniul protecției muncii. Alte servicii SSM includ organizarea de instruire, formare avansată și testare a cunoștințelor, privind problemele de protecție a muncii pentru managerii și specialiștii organizațiilor situate pe teritoriul subordonat, dar care nu sunt subordonate organelor guvernamentale, altor organizații de stat subordonate Guvernului și altor organizații.

Alte cerințe de protecție a muncii

Mai mult decât atât, serviciile SSM includ organizarea, în conformitate cu puterile organului executiv și administrativ local, a controlului de stat asupra respectării cerințelor de protecție a muncii în organizațiile situate pe teritoriul subordonat, suport informativ al organizațiilor situate pe teritoriul subordonat cu privire la aspectele legate de protecția muncii, diseminarea celor mai bune practici în domeniul protecției muncii în organizațiile situate pe teritoriul jurisdicțional.

Funcțiile serviciului de protecție a muncii

Analiza cauzelor vătămărilor industriale și morbidității profesionale în organizațiile situate pe teritoriul jurisdicțional, prevede elaborarea măsurilor de prevenire a acestora, participarea la organizarea dezvoltării și implementării programelor țintă teritoriale, pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și a siguranței. De asemenea, prevede un management organizatoric și metodologic al activității unităților structurale ale administrației locale, servicii de protecție a muncii ale organizațiilor situate pe teritoriul subordonat, pentru a asigura condiții de muncă sănătoase și sigure, analiza organizării muncii serviciilor de protecție a muncii a organizațiilor situate pe teritoriul subordonat, personalul acestora în conformitate cu cerințele legislației privind protecția muncii, standarde pentru numărul de specialiști în protecția muncii, pregătirea propunerilor pentru a elimina neajunsurile și încălcările cu privire la aceste probleme.

Serviciile SSM mai includ și formularea de propuneri pentru îmbunătățirea sistemului teritorial de management al protecției muncii, organizarea muncii pentru asigurarea protecției muncii în organizațiile situate pe teritoriul subordonat, organizarea de instruire, formare avansată și testare a cunoștințelor pe probleme de protecție a muncii pentru managerii și specialiștii organizațiilor situate pe teritoriul subordonat, care nu sunt subordonate organelor guvernamentale, organizarea și gestionarea activității biroului pentru protecția muncii în conformitate cu Regulamentele standard privind Protecția muncii.

Statistici privind protecția muncii

Principala verigă în sistemul de management al protecției muncii este serviciul de protecție a muncii din companie sau instituție, ale cărui funcții sunt direct legate de producție sau alte activități de muncă. Nivelul de muncă pentru a crea condiții de muncă sigure și sănătoase depinde în primul rând de activitățile sale. Gestionarea protecției muncii în organizație este realizată de șeful acesteia, care creează un serviciu personalizat, pentru a organiza munca de protecție a muncii în organizație. În cazul în care angajatorul nu are un serviciu de protecție a muncii sau un specialist cu normă întreagă în protecția muncii, funcțiile pot fi îndeplinite de un antreprenor individual autorizat, angajat de către angajator. Acesta este un specialist care furnizează servicii SSM, atras de angajator în baza unui contract de servicii.

 

 

 

De interes:  Diagnoza Auto Timisoara - Service Electrica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.