Impresarul trupei lui Nicu Covaci dă de pământ cu conducerea UCM Reșița, proprietarul sălii care, cu șase luni în urmă, a avut toate locurile ocupate, dar care acum nu-i mai poate primi pe fanii Phoenix!

Reșițeanca Mara Marcu, omul care se ocupă de organizarea concertelor și evenimentelor Phoenix, s-a dezlănțuit la adresa reprezentanților UCMR după ce a aflat că e imposibil ca Nicu Covaci și ai lui să revină pe scena Casei de Cultură din municipiu. Tânăra a refuzat să creadă ceea ce se tot spune despre Reșița și, anul trecut, la începutul lunii decembrie, Phoenix a avut o reprezentație de excepție în fața unei săli arhipline. „Aud de când eram copil, spune Mara Marcu, că în Reșița «nu se întâmplă nimic». Că lumea nu vine. Că au rămas bătrânii și copiii, n-are cine să vină. Că sălile sunt goale. Că e un oraș mort din punct de vedere cultural. Că se anulează tot. Că nu ai public. Că n-o să meargă. Ghici ce, a mers. Am fost primul om care a vândut Casa de Cultura, în ultimii 15 ani, în ciuda scepticismului tuturor. Sala a fost plină până la refuz și au fost vânzări reale. A fost real. Și pe bani. Uite că în Reșița există public pentru cultură, chiar și pe bani, așa cum e normal să fie”.

Asta a fost acum aproape jumătate de an. Reșițenii mai vor însă. Mai vor Phoenix. Mai vor Phoenix la Reșița. Mara Marcu a căutat în calendarul trupei, în care nu e deloc ușor să găsești o dată liberă, însă totul e în zadar. „Nu se poate. De ce? Pentru că nu suntem primiți. Mi s-a refuzat închirierea sălii. În singura sală din oraș în care aș putea să fac un act de cultură, nu îmi e permis. Și nu, nu pot să fac asta în Cinematograful Dacia, a doua sală din oraș, pentru că numărul de locuri nu îmi permite nici să-mi achit cheltuielile adiacente, cu atât mai puțin onorariile pe care le implică. UCMR-ul, proprietarul clădirii în care funcționează Casa de Cultură, a refuzat închirierea. De ce? Că ei au altă treabă, nu își bat capul cu asta. Eu plătesc pentru sala aia. Am plătit și data trecută. Și nu puțin! Am făcut evenimentul în regim propriu. Tu, UCMR, nu trebuie să miști un deget. Tu n-ai de făcut decât să iei bani, nu e ca și cum ai da. Nu. Ei nu se complică. E bătaie de cap. Da. UCMR. Acest UCMR și această conducere a UCMR-ului, care în ultimii 20 de ani n-a făcut pentru comunitate decât să falimenteze secții și să dea oameni afară. Și uite așa moare cultura. Și uite așa rămânem mai săraci, mai proști, mai goi. Nu e trist. E mai mult decât trist!”, a mai comentat impresarul Phoenix.

De interes:  Tot mai aproape de finish. Meciuri de sâmbătă până luni pentru echipele timișorene de Liga a II-a

Cosmin Ursoniu, directorul UCM Reșița, susține că habar n-are de un nou concert Phoenix în Casa de Cultură, dar totodată are o veste proastă. Pe sala de spectacole a fost pus lacătul! „Cu conducerea UCMR nu a discutat nimeni, dar, oricum, sala de la Casa de Cultură nu mai e de închiriat. Nu mai avem avize pentru ea, iar eu nu vreau să mă ocup de treaba asta. Sunt riscuri și neavând avize nu o mai putem închiria pentru niciun fel de eveniment. Noi avem un plan pentru viitor, nu pentru sală, ci pentru întreaga Casă de Cultură”, a mărturisit Ursoniu pentru expressdebanat.ro. Cu alte cuvinte, Reșița nu mai poate găzdui vreun mare concert decât în aer liber!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.