Biletele de tren ar putea fi mai scumpe de la 1 iulie. Cum motivează CFR

Biletele la trenurile CFR Călători ar urma să se scumpească de la 1 iulie dacă Ministerul Transporturilor acceptă solicitarea companiei pentru prima majorare a tarifelor de călătorie din ultimii 9 ani, ultima fiind în 2013.

CFR Călători a propus scumpirea biletelor de la 1 iulie și a condiționat bugetul de venituri și cheltuieli pe 2022 de această creștere a prețurilor, dar fără a avansa și un anumit procent pentru eventuala mărire a tarifelor.

Și anul trecut CFR Călători a cerut Ministerului Transporturilor actualizarea prețurilor cu rata inflației din ultimii ani (16 %), cerere refuzată în vara anului trecut.

Decizia finală pentru o eventuală majorare a tarifelor aparține Ministerului Transporturilor.

„În sensul celor prezentate, realizarea veniturilor bugetate este posibilă doar în cazul în care se va aproba majorarea tarifelor, solicitată de Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători „C.F.R. – Călători” – S.A. începând cu data de 1 iulie 2022, deoarece din anul 2013 nu au mai fost operate majorări de tarif la călătoria pe calea ferată”, se arată în proiectul de buget.

De interes:  Vremea 18 august. Vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.